For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Sosialkunnskap SAM3051 (LK20)

Utdanningsnivå:
Påbygging til studiekompetanse
Pris:
kr 5 300,-
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
4
Studietimer:
140

Sosialkunnskap er ett av fire fag innenfor programområdet Politikk, individ og samfunn, og det kan inngå som det valgfrie programfaget i påbygging til studiekompetanse.

Nettkurs i sosialkunnskap SAM3051

Sosialkunnskap er et viktig og spennende fag som innbyr til refleksjon. Det handler om hvordan et samfunn fungerer, hvorfor det er blitt slik, din rolle i samfunnet, livsfasene, politikk, velferd, fattigdom, ulikheter og menneskerettigheter. 

Kurset er laget i samarbeid med historiker og forfatter Aage G. Sivertsen, og inneholder varierte læringsressurser. Det forbereder til skriftlig privatisteksamen i faget. 

Du får: 

  • Videoforelesninger 
  • Oppsummerende tekster 
  • Interaktive oppgaver og tester 
  • Innsendingsoppgaver og veiledning fra lærer 
  • Refleksjonsoppgaver og mulighet for samarbeid med andre studenter 
  • Tips til relevant fordypningsstoff 

Alle våre studenter inviteres også til kom i gang-webinar og eksamenswebinar. 

Kurset er oppdatert etter ny læreplan (LK20) og er bygget opp omkring de fire kjerneelementene i faget:  

  • Samfunnsvitenskapelige perspektiver og metode 
  • Velferdsstat og menneskerettigheter 
  • Livsmestring og livsfaser 
  • Sosiale problemer og utenforskap 

 

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

På NKIs videregående studier tar du eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Mer at yrkesfagstudenter må også melde seg opp til tverrfaglig praktisk eksamen for å fullføre utdanningen. 

Praksis er avgjørende for å fullføre Vg2 yrkesfag, både for å gjennomføre tverrfaglig praktisk eksamen og for å fullføre yrkesfaglig fordypning (YFF). Praksis må studenten sørge for selv. I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen. 

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.