Yrkesrettet utdanning/ kurs

Avhengighet og misbruk

Dette kurset øker din kompetanse innen avhengighet- og misbruk-problematikk.
Avhengighet og misbruk knyttet til rusmidler er et aktuelt og kjent område, men like fullt finnes det mange mennesker som kjenner det samme avhengighetssuget knyttet til jobb, mat, trening, spill, sex, vold mm.

Innsendinger

1

Studietid

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Avhengighet og misbruk

Kr 25 000,-

Beskrivelse

Kurset tilbys som samlingsbasert over 1 år. 4 samlinger á 4 dager, og samlingene avholdes sentralt i Oslo. Etter gjennomførte samlinger avsluttes kurset med en innleveringsoppgave som avholdes hjemme. 

Dette kurset er åpent for alle og samler en gruppe deltakere bestående av personer med ulik bakgrunn. Her kan du delta som erfaringskonsulent, brukermedvirker, likeperson, pårørende, helse- og omsorgsarbeider eller annet. 

Kursholder er Rita Nilsen fra Nada Norge AS. Rita er likepersonsarbeider og har lang erfaring med å hjelpe mennesker ut av misbruk. Hun har jobbet med kursvirksomhet i en årrekke, og innholdet i dette kurset bygger på hennes ANTA-kurs (Alkohol, Narkotika, Tabletter og Andre avhengigheter). ANTA-kurset har høstet anerkjennelse blant annet fra spesialister i psykiatri, fengselsledere og ikke minst blant takknemlige rusavhengige deltakere.

Kurset har følgende samlingsdatoer i 2020:

  • 24-27. februar (kl 15-20)
  • 27-30. april (kl 15-20)
  • 7-10. september (kl 15-20)
  • 30. november – 3. desember (kl 9-14)

Angrerett for forbruker gjelder i henhold til Angrerettloven. Det er 80% oppmøteplikt på kurset. Dersom du får fravær som overstiger 20%, må fraværet dokumenteres med legeerklæring for at du kan ta den avsluttende prøven og motta kursbevis.

Søknadsfrist: 27. januar 2020. 

Det er bindende påmelding, og kursavgift må være betalt senest dagen før kursstart. Forbehold om at vi har nok deltageren for å kunne starte opp kurset. Avlysning senest to uker før første samling.

Obligatorisk

Avhengighet og misbruk - hva er forskjellen?

Den første samlingen fokuserer på hva som er forskjellen på avhengighet og misbruk.

Biopsykososialt innsyn - hele mennesket, alt henger sammen

Den andre samlingen går videre med å se på sammenhengene i det som skjer i mennesker gjennom livet. Du får kunnskap om hvilke faktorer som påvirker utviklingen.

Et symptom er kun et symptom - forstå det du ser

Den tredje samlingen fokuserer på bakenforliggende årsaker, og hvordan dette påvirker oss.

Behandle et symptom eller bistå med verktøy til å leve et liv

Den fjerde og siste samlingen fokuserer på hvilke verktøy en kan ta i bruk for videre livsmestring. Kursbevis utstedes når du har fullført avsluttende prøve.

Mer informasjon

Samarbeids­partnere

Nada Norge

Nada Norge

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Opptakskrav

Ingen formell opptakskrav

Bokliste

Læreboka «Veien fram går først tilbake» kommer i tillegg, og bestilles direkte av Nada-Norge: nada@nada-norge.no. Se informasjon her

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk