Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Avhengighet og misbruk

FYSISK - KOGNITIVT - ADFERD

Hvordan oppdage og forstå bakenforliggende årsaker til menneskers destruktive livsstil? Kurset hjelper deg å se avhengighet og misbruk som et symptom, og hvordan bruke symptomet forebyggende.

Avhengighet og misbruk dreier seg om rusmidler, gaming, gambling, jobb, mat, trening, sex, vold og andre ting som tar overhånd i livet

Innsendinger

1

Studietid

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Avhengighet og misbruk

Kr 25 000,-

Beskrivelse

Målgruppe for kurset er alle som jobber med mennesker, enten du har en forebyggende og/eller behandlende rolle, du kan være rådgiver, helse- og omsorgsarbeider, ansatt på legesenter, skole, hjem, institusjon eller du er en pårørende. 

Kurset tilbys som samlingsbasert over 1 år. 4 samlinger á 4 dager, og samlingene avholdes sentralt i Oslo. Etter gjennomførte samlinger avsluttes kurset med en innleveringsoppgave som avholdes hjemme. 

Kursholder er Rita Nilsen fra Nada Norge AS. Rita er likepersonsarbeider og har lang erfaring med å hjelpe mennesker ut av misbruk. Hun har jobbet med kursvirksomhet i en årrekke, og innholdet i dette kurset bygger på hennes ANTA-kurs (Alkohol, Narkotika, Tabletter og Andre avhengigheter). ANTA-kurset har høstet anerkjennelse blant annet fra spesialister i psykiatri, fengselsledere og ikke minst blant takknemlige rusavhengige deltakere.

Kurset har følgende samlingsdatoer i 2020 og 2021:

  • 7. september - 10. september 2020
  • 30. november - 3. desember 2020
  • 1. mars  4. mars 2021
  • 3. mai - 6. mai 2021

Angrerett for forbruker gjelder i henhold til Angrerettloven. Det er 80% oppmøteplikt på kurset. Dersom du får fravær som overstiger 20%, må fraværet dokumenteres med legeerklæring for at du kan ta den avsluttende prøven og motta kursbevis.

Det er bindende påmelding, og kursavgift må være betalt senest dagen før kursstart. Forbehold om at vi har nok deltageren for å kunne starte opp kurset. Avlysning senest to uker før første samling.

Obligatorisk

Avhengighet og misbruk - hva er forskjellen?

Den første samlingen fokuserer på hva som er forskjellen på avhengighet og misbruk.

Biopsykososialt innsyn - hele mennesket, alt henger sammen

Den andre samlingen går videre med å se på sammenhengene i det som skjer i mennesker gjennom livet. Du får kunnskap om hvilke faktorer som påvirker utviklingen.

Et symptom er kun et symptom - forstå det du ser

Den tredje samlingen fokuserer på bakenforliggende årsaker, og hvordan dette påvirker oss.

Behandle et symptom eller bistå med verktøy til å leve et liv

Den fjerde og siste samlingen fokuserer på hvilke verktøy en kan ta i bruk for videre livsmestring. Kursbevis utstedes når du har fullført avsluttende prøve.

Mer informasjon

Samarbeids­partnere

Nada Norge

Nada Norge

Pris

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Opptakskrav

Ingen formell opptakskrav

Bokliste

Læreboka «Veien fram går først tilbake» kommer i tillegg, og bestilles direkte av Nada-Norge: nada@nada-norge.no. Se informasjon her

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk