Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Bachelor i ernæring

Studiet gir deg 180 studiepoeng fra Bjørknes Høyskole. Med en bachelor i ernæring vil du få solide kunnskaper om hvordan det vi spiser påvirker kroppen, og sammenhengen mellom mat, næringsstoffer og helse. Du vil også lære om forebygging av ernæringsrelaterte sykdommer, rådgiving om mat og kosthold, og veiledning av friske personer i ulike faser av livet.

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Studiepoeng

180

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Bachelor i ernæring

Kr 245 400,-

Beskrivelse

Hvorfor studere ernæring?

Ernæring handler om hvordan maten vi spiser brytes ned til næringsstoffer og utnyttes av kroppen. Hva vi spiser vil være av stor betydning for vår helse, og også for miljøet. Et usunt kosthold er en av de største risikofaktorene til for tidlig død i Norge og i verden. Både nasjonalt og internasjonalt har ernæring og viktigheten av et forbedret kosthold fått et stort fokus. 

Obligatoriske emner

Medisin grunnfag Studiepoeng: 60

Medisin grunnfag gir en grundig introduksjon i medisinske fag og er ditt beste utgangspunkt for senere studier innen helsefag!

Bachelor i ernæring, andre og tredje år Studiepoeng: 120

Ernæringsemnene på andre og tredje studieår utgjør hoveddelen av bachelorgraden. Her lærer du om hva maten består av, om næringsstoffene som gir oss energi, og om vitaminer, mineraler og sporstoffer. Du lærer hvordan disse omsettes i kroppen, hvor mye du bør få i deg og hvilke kilder vi har til dem i kostholdet. Du får følge maten fra den spises, hele veien inn i og gjennom kroppen, og helt ned på cellenivå. Andre ting du lærer om er kommunikasjon og veiledning om kosthold, forebyggende ernæringsarbeid og ernæringsforskning. 

Mer informasjon

Læringsmål

En bachelor i ernæring gir deg en solid kompetanse innen forebyggende ernæringsarbeid og kostveileding. Studiet gir deg en grunnleggende kunnskap i hvordan kroppen fungerer, de vanligste livsstilssykdommene og hvordan matens næringsstoffer kan påvirke disse. Ved å ha denne forståelsen av hvordan kosten påvirker oss kan du også se hvilke endringer som skal til for å få en bedre helse. Dette gir deg muligheter for en meningsfull jobb, der du blant annet kan motivere og veilede mennesker som ønsker å bedre sin helse. Med en bachelor i ernæring, kan du undervise om ernæring, veilede personer med spesielle ernæringsbehov, med hovedvekt på insulinresistens og vektproblematikk.

Karrieremuligheter

Med en bachelor i ernæring fra Bjørknes Høyskole, kan du spille en viktig rolle i forebyggende helsearbeid og veilede personer i ulike faser i livsløpet eller med spesielle ernæringsbehov. Utdanningen gir deg en etterspurt kompetanse til å hjelpe mennesker som ønsker å bedre sin helse.

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Eksamen

Eksamen arrangeres av Bjørknes Høyskole. Eksamensavgifter for ordinære eksamener er inkludert i prisen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk