Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Fagskole

Butikkledelse

Er du på jakt etter en utdanning som er rask, lett tilgjengelig og dekker fremtidens ledelsesbehov i varehandelen? Vil du kan være med på å forme morgendagens varehandel, som er i rask endring, og gi deg selv nye muligheter? Da er butikkledelse noe for deg!

Studiepoeng

60

Studietid

18 mnd

Lånekasse­godkjent

Fagskole

Butikkledelse

Kr 103 800,-

Beskrivelse

Denne fagskoleutdanningen, gir deg grunnlag for å forstå fremtidens varehandel - med flere salgskanaler (Omni-Kanal varehandel). Sentrale emner i utdanningen er: Hvordan du organiserer, presenterer og markedsfører varer i alle kanaler, økonomi og logistikk, jus, engelsk og praktisk rettet arbeidsledelse. Teorien kombineres med praktiske eksempler, øvingsoppgaver og gjennomføring av virkelighetsnære caseoppgaver. I løpet av utdanningen vil du knytte tettere bånd til næringslivet, gjennom gjesteforelesninger, prosjektoppgave og en praksisperiode i en relevant bedrift. 

Butikkledelse er en 18 måneders fagskoleutdanning (60 studiepoeng) med fagskolegrad.

Du vil ikke bare utvikle deg faglig, men også personlig, gjennom dette halvannet året. Utdanningen gir gode jobbmuligheter som leder i varehandelen.  

Gjennomføring:
 • Nettstudier m/samling: Denne utdanningen er nettbasert med 1 til t2 nettsamlinger av ca. en times varighet hver uke samt 5 fysiske samlinger à 4 dager i løpet av studietiden (18 måneder). Alle samlingene vil være i Oslo. Neste studiestart er august 2021

Emner

Varehandel, salg og markedsføring

Emnet gir en innføring i varehandel, salg og markedsføring. Emnet tar for seg de grunnleggende og vesentlige elementene innen markedsføring. Eksempler på tema er segmentering, markedsundersøkelser, markedskommunikasjon, samt konkurransemidlene produkt, pris og distribusjon.

Økonomi og logistikk

Som butikkleder er det viktig å ha en god bedriftsøkonomisk forståelse da en sunn økonomi er selve fundamentet i en bedrift. 

Personalledelse

Emnet skal gi deg en introduksjon til Personalledelse, og bevisstgjøring av rollen din som personalleder; Hvem er jeg som leder? Hva vil jeg som leder? Hvilken type leder vil jeg være? Hvorfor vil jeg være den type leder?

Jus

I emnet Jus, skal vi lære om hva jus er, og ikke minst hva jus ikke er. Vi vil starte med å se på jussens kilder, rettskildene, og juridisk metode. Deretter vil vi se på avtalerett, kjøpsrett, arbeidsrett, husleierett og markedsføringsrett.

Retail design

Emnet omhandler kommersielle virkemidler for å øke lønnsomheten. Du lærer hvordan  butikklokalet påvirker kjøpsadferden ved å forstå merkevare og målgruppe. I tillegg lærer du om vareplassering og kommersielle virkemidler.

Engelsk

Emnet skal gi studentene mulighet til å forbedre sine muntlige og skriftlige engelskkunnskaper, slik at de kan jobbe i et internasjonalt arbeidsmiljø. Emnet inkluderer blant annet kulturforståelse som er viktig for å tolke situasjoner, slik at responsen på engelsk er profesjonell og korrekt.

Prosjekt

I første semester skal du gjennomføre et prosjekt. Prosjektet er en obligatorisk gruppeoppgave som skal gi kunnskap om et selvvalgt relevant tema.

Praksis

I løpet av utdanningen skal du være ute i praksis i 20 dager.

Praksistiden tilbringes i en butikk eller bedrift innen detaljhandelen der du skal tilegne deg kunnskap om praktisk butikkledelse. Vi gir deg god veiledning ifm. søknad om praksisplass.

Mer informasjon

NETTSTUDIER MED SAMLINGER

Oppstart nettstudier med samlinger: august 2021

Samlingene vil skje i Oslo. 

Her ser du alle obligatoriske samlinger i Oslo

Karrieremuligheter

Vi fokuserer på å gi deg en grunnplattform som gir en meget god forståelse for alle aspekter ved drift av butikk.

Mange av våre studenter har opp gjennom årene fått jobb før de er ferdige på skolen. Tidligere studenter har fått stillinger i bedrifter som JYSK, IKEA, Illums Bolighus, Home&Cottage, Babyshop, Rema 1000 og Match for å nevne noen. Dette har primært vært stillinger som butikksjef/assisterende butikksjef/avdelingsleder.

Pris

Nettstudier med samlinger:

 • Pris per semester: kr 34.000,- 
 • Registreringsavgift: kr 1.800,-
 • Eksamensavgift er inkludert.
 • Office 365 er inkludert
 • Totalpris: kr 103.800 
 • Lærebøker kommer i tillegg
 • Egen kostnad ved samlinger (fly og overnatting) kommer i tillegg

Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Opptakskrav

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv i ulike organisasjoner. Send enten vitnemål fra videregående skole, fagbrev eller fyll ut skjema for realkompetanse.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med resultat B1 på muntlig og skriftlig del. 

Eksamen

Studenten går opp til eksamen i følgende emner: 

 • Varehandel, salg og markedsføring, og Retail design
 • Jus og Personalledelse
 • Økonomi og logistikk
 • Engelsk muntlig
 • Prosjekt
 • Praksis

Det arbeides med praksisrapport gjennom hele praksisperioden, og den leveres inn etter endt praksisperiode. Praksisrapporten skal inneholde en analyse av praksisbedriften som leveres i en stilfull presentasjon. Ved bestått eksamen i alle fag, utstedes vitnemål. Vi benytter karakterskala A-F.

All informasjon om eksamen.

Studiemateriell

De fleste bøker bestilles gjennom Akademika

I tillegg er det en e-bok til engelskemnet. Samt en håndbok i emnet Prosjekt og personalledelse, denne får du mer informasjon om ved studiestart.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk