Skip to main content

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Anatomi, fysiologi og matkunnskap

I dette emnet lærer du om kroppen, med hovedfokus på de delene av kroppen som er viktig for å forstå ernæringsfaget. Det vil være et spesielt fokus på fordøyelsessystemet og hvordan de energigivende næringsstoffene karbohydrat, protein og fett fordøyes og tas opp.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring.

Studiepoeng

10

Innhold

I dette emnet skal du lære grunnleggende anatomi og fysiologi som er viktig for å forstå ernæringsfaget. Faget ernæringsfysiologi er læren om næringsstoffenes funksjon i kroppen.
Hovedfokus i emnet vil være på fordøyelsen og fordøyelsesorganene, men du skal og lære om andre organsystemer i kroppen. Det vil være fokus på det som er mest relevant for å forstå ernæringsfaget.

Emnet inneholder også «støtteundervisning i grunnleggende kjemi". Det kan være fint for deg som ikke har kjemi fra før eller som trenger å repetere grunnleggende begreper i kjemi som trengs for å forstå ernæringsfaget.

 

Mer informasjon

Eksamensinformasjon

Energigivende næringstoffer (6169)

  • Hjemmeeksamen
  • Dato ikke fastsatt

Samarbeids­partnere

Bjørknes Høyskole

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk