Skip to main content

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Generell ernæring

I dette emnet vil du få en innføring i grunnleggende tema innen ernæring. Du vil lære om energi, og metabolisme, næringsstoffer og sammenhengen mellom kosthold og helse. Du vil og få en introduksjon til kostholdsforskning og du vil bli kjent med nyttige verktøy for å kartlegge et kosthold. Generell ernæring gir deg kunnskap om sammenhengen mellom helse og kosthold.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring

Studiepoeng

10

Innhold

I dette emnet skal vi gå nærmere inn på ernæringsfaget. Du skal få en innføring i kroppens energiomsetning og energilagre, og herunder forståelse for begrepene energibalanse og vekt.

Du skal og lære mer om de ulike næringsstoffene karbohydrat, fett og protein og i hvilke matvarer vi finner disse. Du skal og lære om kroppens metabolisme, det vil si hvordan kroppen forbrenner de ulike energigivende næringsstoffene. Du skal og lære om mikronæringsstoffene (vitaminer og mineraler). Disse gir ikke energi, men som er essensielle for kroppen.

Til slutt i emnet vil du få en oversikt over sammenhengen mellom kosthold og helse, utviklingen i norsk kosthold og norsk ernæringspolitikk. Du skal og få en enkel innføring i kostholdsforskning slik at du kan forstå hvordan vi finner ut hva folk spiser og sammenhenger mellom kosthold og helse.

 

Mer informasjon

Eksamensinformasjon

Generell ernæring (6168)

  • Hjemmeeksamen
  • Dato ikke fastsatt

Samarbeids­partnere

Bjørknes Høyskole

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk