Hopp til hovedinnholdet

Skolen avlyser all stedbasert undervisning og legger om til nett! Les mer.

Kontoradministrasjon (1 og 2)

Her får du kunnskap om programvarer, kontorarbeid og bransjekunnskap. Hensikten med emnet er å sikre at du har ferdigheter i relevante programvarer slik at du både møter bransjens krav til IT-kunnskaper og at du er i stand til å arbeide med dokumentbehandling i andre fag på studiet som eksempelvis juridiske utdrag i JSD. Du vil dermed kunne bidra til en flytende overgang av kommunikasjonen mellom klient, advokat og rettsinstansene.

Innhold

Du får kjennskap til advokatbransjen, advokatsekretærens arbeidsoppgaver og etiske forventninger i den juridiske bransjen.

Videre vil vi se på viktigheten av et godt og klart språk. Det er viktig at du som advokatsekretær er god i rettskrivning og har et variert språk slik at budskapet fremstilles på en presis måte. Du vil også stifte bekjentskap med lydfiler, som anvendes når advokatene er opptatt andre steder i verden enn på kontoret, og du skal lære å bruke presentasjonsverktøy, skrive rapporter og annen intern kommunikasjon.

I KO 2 (andre semester) vil du blant annet få utvidet fagterminologi, lære om fri rettshjelp og rettshjelpsforsikring, anti-hvitvaskingregler, korrupsjonsregler og kommunikasjon med parter, motparter, forliksråd og domstoler.

Videre vil du bli kjent med informasjonsportaler, arkivarbeid, reiseplanlegging og diktafon.

 

Mer informasjon

Hvor kan du bestille emnet?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk