Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Global sikkerhet

Mens noen snakker om en ny kald krig snakker andre om risikoen for tredje verdenskrig. Andre igjen påpeker at vi historisk sett opplever relativt få kriger i dag. Hvordan ser den globale sikkerhetssituasjonen egentlig ut og hvordan skal vi forstå de ulike aktørene? Dette emnet tar for seg en rekke sikkerhetspolitiske problemstillinger og analyserer disse utifra teoretiske, strategiske og sikkerhetspolitiske perspektiver.

Studiepoeng

10

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Global sikkerhet

Kr 15 400,-

Beskrivelse

Dette emnet gir en gjennomgående innføring i internasjonal politikk og sikkerhetsstudier. Emnet vil videreutvikle forståelsen av IR-teori, og introdusere viktige historiske caser og aktuelle sikkerhetspolitiske problemstillinger. Temaer og diskusjoner som vil bli tatt opp er blant annet: hegemoni, USAs dominerende rolle i å forme verdenssystemet og hvordan denne rollen er i forandring (er vi på vei tilbake til en tid med rivalisering mellom flere stormakter?), atomvåpen (spredning, ikkespredningsavtaler og atomvåpen som avskrekkingsmiddel), terrorisme, krigene i Afghanistan og Irak (hva har disse krigene å si for internasjonal sikkerhet?) og Kinas vekst.

Emnet vil også diskutere fremtidsprospekter for global sikkerhet og forslag til hvordan global sikkerhet kan skapes, opprettholdes og forbedres. Målet med dette emnet er å gi studentene et solid fundament til å forstå og diskutere sentrale begreper og konsepter innen sikkerhetsstudier og globale sikkerhetsspørsmål.

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Obligatoriske emner

Global sikkerhet (INT2210) Studiepoeng: 10

Emnet gir en gjennomgående innføring i internasjonal politikk og sikkerhetsstudier.

Mer informasjon

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk