Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Kosthold og ernæring for barn (30sp)

Ønsker du å jobbe med barn og hvordan maten påvirker deres kropp og helse? Halvårsstudier i kosthold og ernæring for barn gir deg grunnutdanning innen ernæring med spesielt fokus på hvordan man kan legge til rette for et godt mat- og måltidsmiljø i barnehage og skole.

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Studiepoeng

30

Studietid

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Kosthold og ernæring for barn (30sp)

Kr 40 900,-

Ekskl. eksamensavgift.

Beskrivelse

Interessen for mat og gleden ved mat og måltider vekkes tidlig. I barnehage- og skolehverdagen er det et stort potensiale for å prøve nye smaker, lære seg å like ulike matvarer og få kunnskap om kosthold. Satsing på barn og unges helse gjennom tilrettelegging for et sunt kosthold og dermed forebygging av overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer står sterkere enn noen gang. Barnehager og skoler er unike arenaer for å fremme matglede og gode kostholdsvaner, og gi grunnlaget for god helhetlig helse i voksenårene.

FAKTA:

  • 30 sp satt sammen av enkeltemner
  • Fulltid/deltid
  • Nettstudium
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen

Obligatoriske emner

Anatomi, fysiologi og matkunnskap Studiepoeng: 10

I dette emnet lærer du om kroppen, med hovedfokus på de delene av kroppen som er viktig for å forstå ernæringsfaget. Det vil være et spesielt fokus på fordøyelsessystemet og hvordan de energigivende næringsstoffene karbohydrat, protein og fett fordøyes og tas opp.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring.

Generell ernæring Studiepoeng: 10

I dette emnet vil du få en innføring i grunnleggende tema innen ernæring. Du vil lære om energi, og metabolisme, næringsstoffer og sammenhengen mellom kosthold og helse. Du vil og få en introduksjon til kostholdsforskning og du vil bli kjent med nyttige verktøy for å kartlegge et kosthold. Generell ernæring gir deg kunnskap om sammenhengen mellom helse og kosthold.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring

Kosthold og ernæring for barn Kan kjøpes separat Studiepoeng: 10

Emnet omhandler barneernæring og hvilke utfordringer og muligheter det ligger i å jobbe med kosthold for barn i barnehage og skole. Emnet fokuserer på kostholdets rolle som grunnlaget for god helse, samt viktig bærer for matkultur og måltidsglede, og tilstreber å gi studentene praktisk anvendelig kunnskap.

Mer informasjon

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Eksamen

All informasjon om eksamen.

Pris eksamen

  • 2 eksamener á kr 0,-

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk