Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Kosthold og ernæring for eldre

Dette er et halvårsstudium om kosthold og ernæring for eldre. 

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Studiepoeng

30

Studietid

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Kosthold og ernæring for eldre

Kr 40 900,-

Ekskl. eksamensavgift.

Beskrivelse

De fleste eldre i Norge i dag lever gode liv, men det er dokumentert at det ofte svikter er når det gjelder mat og måltider. På sykehjem kan så mange som 60 % være underernærte. En norsk kartlegging har vist at 46 % av hjemmeboende eldre som mottok hjemmesykepleie var underernærte eller i ernæringsmessig risiko. Det er et stort behov for kompetanse til å vurdere og implementere ernæringsrettede tiltak i helse- og omsorgssektoren, bla. for å hindre alvorlig underernæring. Matglede er viktig uansett alder, og med riktige grep kan måltidet ikke bare redusere underernæring  men være en begivenhet i hverdagen.

FAKTA:

  • 30 sp satt sammen av enkeltemner
  • Fulltid/deltid
  • Nettstudium
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen

Obligatorisk

Anatomi, fysiologi og matkunnskap Studiepoeng: 10

I dette emnet lærer du om kroppen, med hovedfokus på de delene av kroppen som er viktig for å forstå ernæringsfaget. Det vil være et spesielt fokus på fordøyelsessystemet og hvordan de energigivende næringsstoffene karbohydrat, protein og fett fordøyes og tas opp.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring.

Generell ernæring Studiepoeng: 10

I dette emnet vil du få en innføring i grunnleggende tema innen ernæring. Du vil lære om energi, og metabolisme, næringsstoffer og sammenhengen mellom kosthold og helse. Du vil og få en introduksjon til kostholdsforskning og du vil bli kjent med nyttige verktøy for å kartlegge et kosthold. Generell ernæring gir deg kunnskap om sammenhengen mellom helse og kosthold.

Kurset utgjør 10 studiepoeng i studiet Grunnleggende ernæring

Kosthold og ernæring for eldre Studiepoeng: 30

Du vil få bred kunnskap om ernæring for eldre og hvordan vi kan møte de utfordringene vi møter knyttet til dette, ofte knyttet til forebygging av underernæring. Du vil få lære om vurdering og implementering av ernæringsrettede tiltak som er aktuelle for eldre på institusjon eller hjemmeboende. Gjennom alle aldre og stadier av livet er måltidet en viktig arena for matglede og bør for eldre være et av dagens høydepunkter. Med gode måltidsopplevelser kan også underernæring reduseres.

Mer informasjon

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Eksamen

All informasjon om eksamen.

Pris eksamen

  • 2 eksamener á kr 0,-

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk