Hopp til hovedinnholdet

Korte kurs

Løyvekurs - Taxi

Kurset er et krav til deg som ønsker å søke om løyve. Dette gir deg den kompetansen du trenger for å drive egen taxibedrift. 

Innsendinger

10

Studietid

Korte kurs

Løyvekurs - Taxi

Kr 9 200,-

Ekskl. eksamensavgift og bøker.

Emner

Løyvekurs - Taxi er utarbeidet i samarbeid med Norges Taxiforbund, en interesseorganisasjon for taxieiere i Norge. Forbundet representerer næringen og dens utøvere, og er organisert gjennom egne avdelinger i hvert fylke. Løyve er en offentlig godkjenning for å drive ervervsmessig taxivirksomhet. Det er Statens vegvesen som stiller kompetansekravene til deg som skal søke løyve, og det stilles krav til faglig kompetanse, økonomi og vandel.

I samarbeid med lokale partnere tilbyr vi klasseundervisning -  se oversikt over våre partnere her.

Obligatoriske emner

Administrasjon og drift av taxibedrifter

Kurset gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge. Myndighetskrav til løyve, ulike organisasjoner og avtaler. Ulike selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Økonomi for taxibedrifter

Kurset gir en innføring i økonomi for Taxibedrifter. Du lærer her om hvordan du skal forholde deg til kostnader og inntekter. Hvordan du kan sette opp og forstå et enkelt regnskap. Du får en innføring i hvordan du kan sette opp budsjetter og kalkyler. Du vil også få en innføring i hvilke skatter og avgifter som er viktig å kjenne til i taxibedriften og hvordan du bør forholde deg til dem.

Mer informasjon

Læringsmål

Løyvekurs - Taxi gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge, organisasjoner og avtaler, selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Kurset gir deg også en innføring i økonomi for taxibedrifter, og du lærer om inntekter og kostnader, regnskap, investeringer, finansiering, budsjetter og kalkyler og skatter og avgifter.

Samarbeids­partnere

Norges Taxiforbund

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

En fire timers skriftlig eksamen arrangeres 11 ganger i året. Å svare på innsendingsoppgavene er en viktig del av studiet og forberedelse til eksamen.

Se eksamensdatoer for 2017 her.

All informasjon om eksamen.

Pris eksamen

  • 1 eksamen á kr 1 950,-

Bokliste

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no.

Studieveiledninger i papirformat

I tillegg til lærebøkene kan du også få de digitale studieveiledningene med innsendingsoppgaver i papirformat. Dette kan være praktisk hvis du skal studere i bilen.

Studieveiledninger i papirformat må bestilles separat:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk