Hopp til hovedinnholdet

Korte kurs

Løyvekurs - Taxi (Brev)

Kurset er et krav til deg som ønsker å søke om løyve. Dette gir deg den kompetansen du trenger for å drive egen taxibedrift.

MERK! Dette er et brevkurs. Klikk her hvis du ønsker kurset som nettkurs.

Innsendinger

6

Studietid

Korte kurs

Løyvekurs - Taxi (Brev)

Kr 13 200,-

Ekskl. Bøker.

Emner

Løyvekurs - Taxi er utarbeidet i samarbeid med Norges Taxiforbund, en interesseorganisasjon for taxieiere i Norge. Forbundet representerer næringen og dens utøvere, og er organisert gjennom egne avdelinger i hvert fylke. Løyve er en offentlig godkjenning for å drive ervervsmessig taxivirksomhet. Det er Statens vegvesen som stiller kompetansekravene til deg som skal søke løyve, og det stilles krav til faglig kompetanse, økonomi og vandel.

Nett eller brev

Dette kurset er også tilgjengelig som nettkurs.

I samarbeid med lokale partnere tilbyr vi klasseundervisning -   se oversikt over våre partnere her.

obligatoriske emner

Administrasjon og drift av taxibedrifter (Brev)

Kurset gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge. Myndighetskrav til løyve, ulike organisasjoner og avtaler. Ulike selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Økonomi for taxibedrifter (Brev)

Kurset gir en innføring i økonomi for Taxibedrifter. Du lærer her om hvordan du skal forholde deg til kostnader og inntekter. Hvordan du kan sette opp og forstå et enkelt regnskap. Du får en innføring i hvordan du kan sette opp budsjetter og kalkyler. Du vil også få en innføring i hvilke skatter og avgifter som er viktig å kjenne til i taxibedriften og hvordan du bør forholde deg til dem.

Mer informasjon

Læringsmål

Løyvekurs - Taxi gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge, organisasjoner og avtaler, selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Kurset gir deg også en innføring i økonomi for taxibedrifter, og du lærer om inntekter og kostnader, regnskap, investeringer, finansiering, budsjetter og kalkyler og skatter og avgifter.

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

En fire timers skriftlig eksamen arrangeres 11 ganger i året. Å svare på innsendingsoppgavene er en viktig del av studiet og forberedelse til eksamen.

Se eksamensdatoer for 2017 her.

All informasjon om eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk