Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Medisin Grunnfag

Studiet gir deg studiepoeng fra Bjørknes Høyskole. Medisin grunnfag gir en grundig introduksjon i medisinske fag og er ditt beste utgangspunkt for senere studier innen helsefag! 

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Studiepoeng

60

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Medisin Grunnfag

Kr 81 800,-

Beskrivelse

Studiet gir 60 studiepoeng og kan brukes til å bygge en Bachelor i ernæring.

Obligatoriske emner

Modul 1 Humanbiologi Studiepoeng: 10

Modulen gir en forståelse for grunnleggende fysiologiske prosesser.

Modul 2 Sirkulasjon - væske Studiepoeng: 10

Modulen handler om kroppens sirkulasjon og væskebalanse.

Modul 3 Respirasjon og metabolisme Studiepoeng: 10

Modulen handler om respirasjon, fordøyelsen og ernæringslære.

Modul 4 Muskulatur og nervesystem Studiepoeng: 10

Modulen handler om muskler og nervesystemet.

Modul 5 Hormoner og immunsystem Studiepoeng: 10

Modulen handler om hormoner, kroppens immunforsvar og huden.

Modul 6 Samfunn, alder og helse Studiepoeng: 10

Modulen handler om det enkelte individet, samfunnet og sykdommer som oppstår i ulike faser av livet.  

Mer informasjon

Læringsmål

Studiet er delt i to hoveddeler. Du skal først få lære om hvordan kroppen er bygget opp og hvordan den virker.

Anatomi og fysiologi
I denne delen vil vi systematisk gå gjennom alle organsystemene i kroppen. Vi begynner med kroppens minste bestanddel; cellen. Her skal vi lære om alt fra menneskets arvestoff (DNA) til hvordan elektriske signaler sendes i hjerne. Deretter går vi over til organene som bygges opp av cellene. Vi skal se på hvordan spesialiserte celler kan gå sammen og danne ulike organer og organsystemer med spennende funksjoner. Vi skal også undersøke organenes mikroanatomi gjennom mikroskopet. Kurs i overflateanatomi og undersøkelseteknikker gir et praktisk tilsnitt til stoffet slik at det er direkte anvendbart.

Sykdomslære
Når du etter hvert har lært deg kroppens normale oppbygging og funksjon er du godt forberedt til å lære om hva som skjer når kroppen ikke fungerer som den skal. Kroppens sykdommer er studiets andre hoveddel. Du lærer om sykdommene som kan oppstå i de forskjellige organsystemene. Du lærer hvordan sykdommene oppstår, hvilke symptomer de har, hvordan diagnosen stilles og til slutt hvordan de behandles. For å gjøre studiet spennende er det bygget opp blokkvis. Det betyr at når vi først har undervist om et organs oppbygging og normalfunksjon, går vi rett over på organets sykdommer. På den måten slipper du å lære bare anatomi og fysiologi i den første delen og bare sykdomslære i den siste delen.
 
6 emner som hver gir 10 studiepoeng
Studiet er organisert i 6 avsluttende emner som hver inneholder anatomi, fysiologi og sykdomslære og gir 10 studiepoeng. Hvert emne omhandler ett sett med organsystemer.

Kroppens sykdommer utgjør den andre hoveddelen av studiet. Studiet er lagt opp slik at anatomien, fysiologien og sykdomslæren innenfor et organsystem er integrert. Det betyr at du lærer om hjertets anatomi og fysiologi samtidig med hjertesykdommene.

Undervisningen skjer på nettstedet til Bjørknes Høyskole og gis i form av forelesningsfilmer, lydfiler, figurer og tekster. Du vil også finne en mengde oppgaver du kan løse for å øve deg.

To ganger i uken arrangerer lærerledet chat der du kan komme med spørsmål som besvares av en lærer. Du vil også få tildelt en nettlærer som du kan kontakte når du vil, og som vil svare deg raskt på alle spørsmål.

Pris

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Eksamen

Eksamen arrangeres av Bjørknes Høyskole. Du kan velge mellom stedlig eller nettbasert eksamen. Totalt er det seks eksamener. Eksamen kan avlegges tre ganger i året, samlet eller hver for seg. Det er ingen eksamensavgift ved ordinær eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk