Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Fagskoleemner

Ny som leder i detaljhandelen

Ønsker du å gi deg selv et faglig løft som leder, lære nye ferdigheter, bli mer trygg i lederrollen og komme godt ut fra start i din lederkarriere innen detaljhandelen? Da passer dette studiepoenggivende fagskoleemnet godt for deg.

Studiepoeng

14

Studietid

Lånekasse­godkjent

Fagskoleemner

Ny som leder i detaljhandelen

Kr 25 600,-

Beskrivelse

Det å bli en god leder, krever selvinnsikt, menneskelig forståelse og aksept av ulikheter.

Her får du etterspurt kompetanse fra næringslivet som for eksempel relasjonskompetanse, lederkompetanse, og grunnleggende jusforståelse. Dette fagskoleemnet vektlegger erfaringsbasert læring, som gir deg en større bevissthet i rollen som leder, og som vil gi deg en solid faglig tyngde.

Tidligere studenter sier at de har fått økt trygghet i rollen som leder, og større forståelse for hvordan de påvirker andre.

Tilbakemeldinger fra næringslivet, sier at det er mangel på medarbeidere med lederutdanning på frontlinjenivå. Dette fagskoleemnet, består av to delemner – Personalledelse og Jus. Det gjennomføres som nettstudier, men har to obligatoriske samlinger på fire dager i løpet av høsten 2020.

Gjennomføring:
  • Nettstudier m/samlinger: denne utdanningen er nettbasert med 2 samlinger i løpet av 6 måneder. Alle samlinger vil være i Oslo. – Neste studiestart er august 2020

Obligatoriske emner

Jus

Det er viktig for en butikkleder å ha kjennskap til de viktigste lovene som regulerer forholdet til kunder, leverandører og ansatte. 

Personalledelse

De ansatte er en den viktigste ressursen i tjenesteytende næringer, og det er derfor av stor betydning at de ansatte til enhver tid yter sitt beste i relasjon til både kunder og kolleger. 

Mer informasjon

NETTSTUDIER MED SAMLINGER

Oppstart nettstudier med samlinger: august 2020.

Samlingene vil skje i Oslo. 

Et semester 6 måneder – fra uke 34, 2020 - uke 2, 2021.

Her ser du alle obligatoriske samlinger i Oslo

Yrkesmuligheter

God ledelse, krever livslang læring. Om du kan vise til at du ha gjennomført utdanning innen faget, gir det deg et solid konkurransefortrinn.

Det er en fordel om du har en lederstilling eller assisterende lederstilling fra før. Dette er ikke et krav, men det vil gi deg en ekstra dimensjon i den erfaringsbaserte læringen ved siden av studiet.

Eksempler på stillinger du kan søke på er: Assisterende butikkleder/sjef - butikkleder/sjef – avdelingsleder/sjef i større varehus eller andre områder med personalledelse. Her avgjør tidligere erfaring hvilken type jobber du kvalifiserer deg for.

Pris

Pris for semestret: kr. 23.800,-
Registreringsavgift: kr. 1.800,-
Eksamensavgift er inkludert.
Office 365 er inkludert.

Totalpris: kr. 25.600, -

Lærebøker kommer i tillegg. 

Egne kostnader ved samlinger (transport, overnatting og kost) kommer i tillegg.

Studieemnet er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen.

Opptakskrav

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv i ulike organisasjoner. Send enten vitnemål fra videregående skole, fagbrev eller fyll ut skjema for realkompetanse.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring, må i tillegg dokumentere kunnskap og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med resultat B1 på muntlig og skriftlig del. 

Det er en fordel om du har en lederstilling eller assisterende lederstilling. Dette er ikke et krav. Men det vil gi deg en ekstra dimensjon i den erfaringsbaserte læringen ved siden av studiet.

Eksamen

Eksamen vil være 12 jan 2021 – En fire timers skriftlig eksamen på nett fra kl. 10.00 – 14.00

All informasjon om eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk