Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Søk i dag, start i morgen

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Pedagogisk assistent

I dette kurset vil du få kunnskap om hvordan du legger til rette for barns læring og utvikling gjennom undervisning, lek og hverdagsaktivitet. Denne utdanningen kvalifiserer deg til å jobbe som assistent i barnehage, skole eller skolefritidsordning.

Innsendinger

10

Studietid

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Pedagogisk assistent

Kr 18 200,-

Beskrivelse

LÆRINGSMÅL

Pedagogisk assistent gir deg kunnskap om hva som er et godt læringsmiljø, og du får kompetanse til å bidra i utviklingen av et positivt læringsmiljø for barna. Utdanningen passer både for deg som ønsker å jobbe med barn, og deg som trenger å oppdatere og formalisere din kompetanse innen fagområdet.

Obligatoriske emner

Pedagogisk arbeid med barn

De fleste pedagogiske assistenter jobber i barnehage, skole eller skolefritidsordning. Under veiledning av lærer eller styrer og pedagogisk leder har de medansvar for tilsyn, omsorg og pedagogisk målrettet arbeid.
Vi vil at kurset skal gi deg kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør deg skikket til å arbeide som pedagogisk assistent i barnehage, skole eller skolefritidsordning.

Alle kurs ved NKI gjennomføres som nettstudier.

Samarbeid, planlegging og inkludering

De fleste pedagogiske assistenter jobber i barnehage, skole eller skolefritidsordning. Under veiledning av lærer eller styrer og pedagogisk leder vil du få medansvar for tilsyn, omsorg og pedagogisk målrettet arbeid.

Vi har lagt opp til at kurset skal gi deg kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør deg skikket til å arbeide som pedagogisk assistent i barnehage, skole eller skolefritidsordning.

Alle kurs ved NKI gjennomføres som nettstudier.

Mer informasjon

Læringsmål

Gjennom studiet lærer du hvordan du kan arbeide for å ivareta fellesskap og integrering i en uensartet barnegruppe. Du får kunnskap om hvordan du legger til rette for god kommunikasjon mellom barn og voksne, og hvordan du skaper grunnlag for et godt samarbeid mellom personalet og foreldrene.

Det fokuseres på omsorg som en grunnleggende forutsetning for barns læring. Du vil lære å arbeide med estetiske uttrykksformer for å utvikle og stimulere barns kreativitet og lek. Utdanningen gir deg også innsikt i de lover og regler som regulerer arbeidet i barnehage og skole.

Karrieremuligheter

Utdanningen gir deg kompetanse til å arbeide som pedagogisk assistent i skolefritidsordningen, barnehager, skoler og ulike fritidsinstitusjoner for barn og unge.

Pris

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Opptakskrav

Ingen formell opptakskrav

Eksamen

Kurset har ikke eksamen.

Studiemateriell

Boken "Arbeid med barn i barnehagen og skole", kan bestilles hos Skaff. Klikk her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk