Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Psykologi årsstudium - 60 studiepoeng

Psykologien har røtter helt tilbake til gresk filosofi. Samtidig er psykologi et sentralt fagområde innenfor moderne vitenskap. Årsenheten i psykologi gir en grundig innføring i dette store og spennende fagområdet.

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Studiepoeng

60

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Psykologi årsstudium - 60 studiepoeng

Kr 81 800,-

Beskrivelse

Psykologifaget er relevant i alle lag i samfunnet. Psykologi dreier som om menneskers opplevelser, tanker og følelser og atferd. Her studeres mennesket både som enkeltindivid og sosialt vesen. Gjennom disse emnene får du kjennskap til grunnleggende psykologiske teorier, du får en innføring i psykologisk tenkemåte og du vil få en orientering om viktige psykologiske anvendelsesområder.

Etter fullført og bestått utdanning i psykologi vil du få karakterutskrift med 60 studiepoeng.

Undervisningen foregår på Qybele, som er Bjørknes e-læringsplattformen spesielt utviklet for nettstudier. Som nettstudent kan du studere når og hvor du vil og det er rullerende opptak hele året.

For høstsemesteret anbefaler vi oppstart i juli, august og september. For vårsemesteret anbefaler vi oppstart i desember, januar og februar. Studiet gir deg studiepoeng fra Bjørknes Høyskole.

Emner

Psykologi som fag og vitenskap (15 sp) Kan kjøpes separat Studiepoeng: 15

Psykologi som fag og vitenskap gir en innføring i psykologiens historie, psykologi som fagområde og som vitenskapelig disiplin. Emnet tilfører også viktig biografisk kunnskap om sentrale enkeltpersoner som har hatt stor betydning for psykologiens utvikling. 

Utviklingspsykologi og forskningsmetoder (15 sp) Kan kjøpes separat Studiepoeng: 15

Utviklingspsykologi handler om endring gjennom livsløpet og tar for seg menneskets moralske, kognitive, biologiske, sosiale og emosjonelle utvikling.

Sosial og personlighetspsykologi og forskningsmetoder (15 sp) Kan kjøpes separat Studiepoeng: 15

Sosialpsykologi handler om det som gjør oss like, og personlighetspsykologi handler om det som gjør oss forskjellige. 

Kognitiv psykologi og forskningsmetoder (15 sp) Kan kjøpes separat Studiepoeng: 15

Kognitiv psykologi handler om mentale prosesser som oppmerksomhet, hukommelse, språk, bedømning, beslutningstaking, problemløsning og kreativitet. 

Mer informasjon

Læringsmål

60 studiepoeng innen psykologi kan være en døråpner til videre studier innen samfunnsvitenskapelige fag samt videre studier innen psykologi.

Bjørknes Høyskole tilbyr en Bachelor i anvendt psykologi på nett. Med disse 60 studiepoengene kan du søke deg videre inn på 2. året av bacheloren. Alternativt finnes det muligheter i både Norge og utlandet.

Det er også fullt mulig å ta enkeltemner i bacheloren i anvendt psykologi etter bestått 60 studiepoeng i psykologi. Dette betyr at du kan plukke ut bare ett eller flere emner du ønsker å studere uten å måtte fullføre hele bachelorgraden. Det er mange spennende og yrkesrelevante emner som finnes i Bjørknes Høyskoles Bachelor i anvendt psykologi inkludert skolepsykologi, idrettspsykologi, mfl.

Se også: Bachelor i anvendt psykologi

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Eksamen

Eksamen arrangeres av Bjørknes Høyskole. Du kan velge mellom stedlig eller nettbasert eksamen. Eksamen kan avlegges to ganger i året, samlet eller hver for seg. Det er ingen eksamensavgift ved ordinær eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk