Hopp til hovedinnholdet

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Reiseliv: Hotell og overnatting

Utdanning som gir deg mulighet for en spennende karriere innen en av Norges største næringer. Den kvalifiserer deg til jobber som konsulent i reisebyrå, resepsjonist på et hotell, kundebehandler ved et flyselskap eller destinasjonsselskap, reiseleder hos turoperatør eller cruiserederi.

Velg mellom fordypning i enten Hotell og overnatting, Reisebyrå og turoperatør og Reiseliv med samlinger.

Innsendinger

16

Studietid

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Reiseliv: Hotell og overnatting

Kr 24 900,-

Ekskl. Bøker.

Emner

Fordypning i hotell gir deg en grunnleggende forståelse for både hotell- og restaurantbransjen med fokus på hotelldrift og særlig på resepsjonens betydning.

Vi tar for oss alle avdelingene i hotellet og ser på hvordan de fungerer i forhold til hverandre og hvor viktig det er med en god ledelse og god kommunikasjon på tvers av avdelingene. Vi avklarer ord og begreper som blir benyttet i denne del av bransjen og går inn på lovverket som har betydning for hotell- og restaurantbransjen.

Obligatorisk

Reiselivsnæringen

Emnet gir en innføring i reiselivsnæringens oppbygning, organisering, de ulike markeder samt næringens betydning nasjonalt og internasjonalt. Videre gjennomgås Innovasjon Norge og markedsføring av Norge, samt attraksjoner og reiseopplevelsen.

Miljø, trender og EU

Emnet gir en innføring i bærekraftig utvikling i reiselivet, økoturisme og geoturisme samt reiseliv, natur og miljø. Videre gjennomgås trender internasjonalt og nasjonalt. Det behandles også hvorvidt tradisjonelle charterreiser forsvinner. EU og valutaen Euro er detaljert beskrevet. Schengen-avtalen og Schengen-området er også omtalt

Geografi og kulturforståelse

Emnet viser viktigheten av geografikunnskaper og gir en innføring i turistgeografi med turistgeografisk beskrivelse og verdensarven med de 8 norske stedene på UNESCOs liste. Alle norske fylker og byer er med, videre alle land i Europa og utvalgte turistland utenfor Europa. Hva som er politikk har en enkel forklaring, videre forklaring på reiselivspolitikk og hvem som styrer reiselivspolitikken i Norge.

Pakkereiseloven og Reisegarantifondet er utdypet. Videre forklaring på hva som er kultur, identitet, modeller av kultur og uskrevne «lover». Kommunikasjon forklares samt Hofstedes kulturdimensjoner, Lewis’ kulturkategorier og kultursjokket.

Transport, distribusjon og service

Emnet gir en innføring i firedelingen av transportbransjen: jernbane, sjø, vei og luftfart. Delingsøkonomi blir omtalt. Distribusjon er viktig og har vært gjenstand for store endringer. Sosiale medier har endret nordmenns forhold til reiselivet. Forskjellige typer reisebyråer er omtalt.  Klasser på fly er viktig å ha kunnskap om. Tidsutregninger er fremdeles viktig. GDS = Global Distribution System som bl.a. Amadeus er beskrevet. Service er viktig, særlig i reiselivet. Tripadvisor har endret klagebehandlingen. 

Hotell, servering og arrangementer

Emnet gir en innføring i innkvartering, fra luksushoteller til campingplasser. Romtyper, romklassifisering og andre sentrale hotellutrykk er spesifisert. Innen servering – mat og drikke er det att med pensjons- og måltidsuttrykk samt forskjellig alkoholholdig drikke.

Events og arrangementer er så viktig at det er tatt med eksempler på events og forskjellige typer arrangementer. Videre en «oppskrift» på arrangementer fra tanke til avslutning med kalkulasjon og prisfastsettelse til hvordan man oppretter et arrangement på Facebook.

Mer informasjon

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

Kurset har ikke eksamen.

Bokliste

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk