Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Høyskole

Religion i krig og fred

Det blir ofte sagt at en verden uten religion er en verden med mindre krig. Men hva er egentlig forholdet mellom religion og konflikt? Hvordan skal vi forstå religion som fenomen, og hvilken rolle spiller dette fenomenet i forbindelse med konfliktutbrudd, konfliktdynamikker og konflikthåndtering? Dette, og mer, skal vi ta for oss i emnet Religion og konflikt, som vil tilby spennende case-studier, interessant teori og flinke gjesteforelesere!

Studiepoeng

10

Lånekasse­godkjent

Høyskole

Religion i krig og fred

Kr 15 400,-

Beskrivelse

Religion blir ofte brukt som en faktor for å forstå og forklare hvorfor enkelte konflikter bryter ut. Dette emnet vil studere religion som årsaksforklaring, samt som tro og som ideologi. Emnet starter med å se på religion som fenomen slik at vi kan utvikle en teoretisk forståelse av religion som akademisk studieobjekt. Videre vil vi diskutere og analysere spennende og dagsaktuelle temaer som religiøs fundamentalisme, forholdet mellom politikk og religion og tesen om sivilisasjonskonflikter. Emnet vil altså se på og diskutere hvordan religion kan bli (mis-)brukt som begrunnelse for utøvelse av vold, undertrykking og krigføring.

En annen side av religion som dette emnet vil se på er rollen religion kan spille som verktøy for og tilnærming til fred. I en rekke konflikter har religiøse ledere og organisasjoner spilt en betydningsfull rolle, en rolle som ofte blir oversett i forhold til politiske ledere, statsledere og internasjonale organisasjoner. Her vil vi spesielt se på interreligiøs dialog og religiøse fredsinitiativer. Emnet vil også ta for seg noen regionale casestudier hvor vi ser sammenhengen mellom religion og konflikt. Emnet diskuterer også etiske og moralske aspekter knyttet til den rollen religioner har spilt og spiller i voldelige konflikter.

Når du søker vil du bli sendt videre til Bjørknes Høyskole og skolen vil behandle søknaden din fortløpende. Dersom du får tilbud om studieplass og takker ja, blir du registrert som student ved Bjørknes Høyskole og du vil få nødvendig studieinformasjon.

Obligatoriske emner

Religion og konflikt (FK2110) Studiepoeng: 10

Hva slags rolle spiller religion i konflikter? Hvordan skal vi forstå religion som fenomen? Hva er egentlig religion? Dette, og mer, skal vi ta for oss i emnet Religion og konflikt, som vil tilby spennende case-studier, interessant teori og flinke gjesteforelesere!

Mer informasjon

Pris

Du kan velge mellom betaling hvert semester eller hver måned.

Dette velger du ved første gangs innlogging i nettplattformen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk