For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Yrkesliv i helse- og oppvekstfag Vg1 (HSF1008)

helsepersonell står i gang på sykehus og smiler i kamera
Utdanningsnivå:
Videregående opplæring
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studietimer:
140
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 7 500,-
Utdanningsnivå:
Videregående opplæring
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studietimer:
140
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 7 500,-

Dette er et av programfagene i Helse- og Oppvekst Vg1. Programfaget handler om hvordan helse- og oppvekstsektoren er organisert, hvordan gjeldende regelverk regulerer arbeidet, og hva som er de allmenne spilleregler i arbeidslivet.

Vi skal se nærmere på hvordan de ulike partene i arbeidslivet samarbeider og hvorfor tverrfaglig samarbeid på tvers av yrkesgrupper er viktig. Du vil også lære om brukermedvirkning og hvordan hjelpemidler, velferdsteknologi og annen teknologi kan benyttes i yrkesutøvelsen.

Videre i faget vil du lære mer om hvilke krav og forventninger som stilles av deg som yrkesutøver, og hvordan du håndterer etiske dilemmaer som du vil møte på.

I dette kurset får du alt du trenger frem til privatisteksamen. I kurset møter du eksamensliknende oppgaver, som du får veiledning og trening i å løse. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Du bestemmer selv hvordan du legger opp studiehverdagen, og du arbeider med- og leverer innsendingsoppgaver når det passer deg.

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.