For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Yrkesfag på videregående

Ønsker du å ta yrkesfag på videregående via nettstudier, slik at du kan kombinere utdanningen din med jobb, reise eller annet? Hos NKI Nettstudier kan du ta hele programfagspakker eller kun enkeltfag, mulighetene er mange. 

Yrkesfag på videregående via nettstudier

Den store fordelen med å velge yrkesfag på videregående, er at du har mulighet til å gå ut i yrkeslivet så snart du har fullført opplæringen. Tall fra SSB viser at det er stor mangel på arbeidstakere, dette åpner dørene for deg som ønsker en yrkesrettet utdannelse med store karrieremuligheter. 

Ønsker du autorisasjon som helsesekretær, tannhelsesekretær, apotektekniker eller fagbrev innen elektrikerfaget, helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider? Da kan du ta kursene i listen under. 

Våre nettkurs innen videregående opplæring

Etter to år med yrkesfaglig utdannelse kan du velge å fortsette som lærling i to år for å få fagbrev. Eller så kan du velge å fullføre den videregående opplæringen ved å ta Påbygg til generell studiekompetanse. 

5 grunner til å velge yrkesfag: 

 1. Mulighetene for å få jobb som fagutdannet er veldig gode. Tall fra SSB viser at det er stor mangel på arbeidstagere med forskjellige typer fagbrev.
 2. Det er et smart økonomisk valg, fordi du får lønn i lærlingtiden, du kommer raskt ut i jobb og slipper store studielån.
 3. Du holder karrieremulighetene åpne, om du skulle ønske å endre karriereretning senere i livet. Med fullført fagbrev, har du en solid grunnutdanning i bunnen om du ønsker å omskolere deg.
 4. Du kan gå videre på høyere yrkesfaglig utdanning ved de ulike fagskolene.
 5. Yrkesfag forbereder deg på arbeidslivet. Du lærer et håndverk og å ta ansvar, i tillegg til å lære om regler og samarbeid i arbeidslivet.

Fagbrev som praksiskandidat

Mangler du fagbrev, men har lang yrkespraksis? Faglærte med fagbrev er ettertraktet i arbeidslivet og vil gi deg større mulighet for høyere lønn og fast ansettelse. Du slipper fellesfagene fra videregående opplæring og skal kun ta yrkesteorien til fagprøven. Alt du trenger er et kurs og én eksamen før du kan ta fagbrevet. 

Vi tilbyr flere nettkurs for deg som praksiskandiat: 

Ambulansefaget
Barne- og ungdomsarbeiderfaget
Elektrikerfaget
Helsearbeiderfaget
Logistikkfaget

Hvem kan bli praksiskandidat?

Praksiskandidatordningen er for voksne som har fullført grunnskolen og har vært lenge i arbeidslivet. For å bli praksiskandidat må du ha minimum 5 års yrkespraksis. Har du nesten 5 års yrkespraksis og ønsker fagbrevet? Da kan du starte på kurset mens du opparbeider deg det siste du mangler av praksis. Praksisen må være gjennomført før du kan gå opp til fagprøven. 

Hvorfor ta fagbrev?

 • Med fagbrev har du så godt som sikret deg en jobb. Det er stor mangel på fagarbeidere og i 2035 vil Norge mangle 90.000 fagarbeidere. 
 • Økt lønn - med fagbrevet har du krav på et høyere lønnstrinn enn ufaglærte. 
 • Fagbrev åpner opp for flere jobbmuligheter og videreutdannelse.
 • Fagbrevet er et kvalitetsstempel og et bevis på at du kan faget ditt godt, noe som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. 

Viktig å vite for praksiskandidater

 • Kurset tilsvarer omtrent et halvt år på heltid eller et helt år på deltid.
 • Ordningen gir rett til å melde seg opp til fag- eller svenneprøve uten opplæring i skole og læretid i bedrift. 
 • Praksiskandidater må ha bestått en egen eksamen før de melder seg opp til fag- eller svenneprøven.
 • Når du har bestått den teoretiske delen av fagprøven og fått godkjent dine 5 år med yrkeserfaring av Fagopplæringskontoret i fylket ditt, kan du melde deg opp til den praktiske fagprøven.  

Meld deg på nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet og bli den første til å få informasjon om tilbud, nyheter, tips og veiledning.

Gratis studierådgivning

Er du usikker på hvilken pakke som passer deg? Ta kontakt med oss.