Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!
Her finner du informasjon om betaling og finansiering av våre studier og kurs. Ta kontakt med oss dersom du ikke finner det du leter etter.
Når du bestiller, kan du velge den betalingsformen som passer best for deg, enten du skal betale alt på en gang eller du ønsker en avdragsordning.
Du kan velge mellom følgende betalingsformer:
Våre faktura- og avdragsordninger håndteres av Arvato Finance AS (tidligere Gothia Finans AS)
Du har flere muligheter for å få hjelp til finansieringen, og mange av studiene våre er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen. Alternativt kan du få støtte fra arbeidsgiver, NAV, foreninger eller søke om stipender.
Lånekassen
Mange av studiene våre er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen. Hvilke utdanninger som er Lånekassegodkjent, står spesifisert på den enkelte studieside. Her finner du informasjon om hvordan du søker lån og stipend i Lånekassen.
Støtte fra NAV
NAV kan tilby støtte til utdanning, dersom de vurderer dette som nødvendig og hensiktsmessig for at du skal kunne skaffe deg- eller beholde arbeid.
Ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor eller se NAV sine nettsider for mer informasjon om ulike tiltak og dine muligheter for støtte.
Støtte fra arbeidsgiver
Mange får dekket hele- eller deler av, studie- eller kursavgiften av sin arbeidsgiver. Om du vil søke om støtte hos arbeidsgiver, anbefaler vi deg å gjøre følgende:
PS! Alle utgifter bedriften har i forbindelse med arbeidstagers utdanning kan være fradragsberettiget så lenge du har vært ansatt i minst ett år, og utdanningen gir kompetanse som kan benyttes i nåværende- eller fremtidig arbeid hos nåværende arbeidsgiver (jf § 5-15-11 første ledd i Finansdepartementets forskrift til skatteloven).
Stipender og legater
Det finnes en rekke private- og offentlige stipender og legater som deler ut støtte til deg som tar utdanning. Legathåndboken har en god oversikt over slike ordninger. Papirversjonen av Legathåndboken finner du på biblioteker og i de fleste bokhandlene.
Støtte fra foreninger, organisasjoner og lag
Det er også mulig å få dekket hele- eller deler av, studiet gjennom ulike fagforeninger, bransjeforeninger, interesseorganisasjoner eller ulike typer lokale lag du har en tilknytning til. Foreninger som for eksempel Rotary har utdanningsprogrammer for både ungdom og voksne.
Forhør deg i din omgangskrets. Sjekk om du er medlem i organisasjoner med stipendordninger for utdanning. Ta kontakt med foreninger, organisasjoner eller lag i ditt nærmiljø og undersøk om noen av dem har slike muligheter.