For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Søke lån og stipend i Lånekassen

Flere av våre nettstudier og stedbaserte studier kvalifiserer for lån og stipend i Lånekassen. Studier som er godkjent for lån og stipend i Lånekassen har angitt dette under Praktisk informasjon i studieomtalen.

Søk om lån og stipend så raskt som mulig

Du bør søke om lån og stipend fra Lånekassen med én gang du bestiller/søker på en utdanning hos oss. 

Viktig å vite

Du kan ikke ta forbehold om støtte fra Lånekassen. Angrefrist og forfall på første avdrag er 14 dager fra ordretidspunkt. Dette gjelder selv om du får avslag på støtte. Sjekk derfor på forhånd med Lånekassen at du er støtteberettiget.

Søknadsfrister

Søknadsfrister er 15. mars dersom du ønsker lån/stipend for vårsemesteret og 15. november dersom du ønsker lån/stipend for høstsemesteret. Om du starter utdanningen 1. november, eller senere, er søknadsfristen for høstsemesteret 15. mars. Søknadsfristen for vårsemesteret er normalt 15. mars, men denne fristen gjelder ikke for studenter som starter utdanningen 1. mars, eller senere. For disse er søknadsfristen for våren senest 15. juni, men søknaden må uansett være mottatt før utdanningen er avsluttet. Lånekassen gir ikke støtte for perioden 15. juni til 15. august.

Slik søker du:

1)  Alle søknader om lån og stipend i Lånekassen må sendes elektronisk.

2)  Du finner elektronisk søknadsskjema på Lånekassens nettsider. Klikk på "Søk om stipend og lån" og velg "Høyere og annen utdanning”.

3)  Du må ha registrert deg som bruker av MinID før du kan søke. 

4)  Legger du inn mobilnummer, eller e-post adresse i din søknad, sender Lånekassen deg viktig informasjon om behandlingen av søknaden din. Tjenesten er gratis.

5)  Ved utfylling av lånesøknaden velg Oslo som fylke og NKI som lærersted. Om du søker støtte til fagskoleutdanning, velger du lærested NKI Fagskoler – nettbasert.

6)  Vedlegg av sensitiv karakter (papirer fra lege, PPT, barnevern og lignende) sendes som brev i posten direkte til Lånekassen, Postboks 450 Alnabru, 0614 Oslo.

7)  Husk å merke alle vedlegg med hele personnummeret ditt.  Andre vedlegg lastes opp og sendes sammen med elektronisk søknad. 

8)  Ettersending av elektroniske vedlegg kan gjøres via Dine sider.

Behandlingstid – når mottar du pengene?

Så snart den elektroniske søknaden med alle vedlegg er behandlet hos Lånekassen, legges gjeldsbrevet ut på din side klar for sending til deg. Vi må inn og godkjenne dette før gjeldsbrevet sendes deg. Godkjennelsen blir kun gitt til de som har betalt alle forfalte fakturaer.

Behandlingen kan ta tid, og vi ber om at du henvender deg til Lånekassen hvis du ønsker informasjon om behandlingstider og status på din søknad.

Generell informasjon

Lånekassens kundetelefon er: 21 49 60 00 åpningstid kl 9-15.

Alle spørsmål vedrørende lån og stipend må rettes til Lånekassen.

Omgjøring av lån til stipend blir fra nå av kun gjort én gang i året, etter at Lånekassen har fått likningstallene for det året du har fått støtte.

Brev sendes fra Lånekassen når omgjøringen er gjort. Les mer på www.lanekassen.no/omgjoring

For å få gjort om deler av lånet til stipend, må du bestå eksamen og bo for deg selv.

Eksamensresultatet skal innrapporteres av eksamensstedet (NKI eller ditt lokale eksamenssted).