For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ofte stilte spørsmål

Få svar på det du lurer på

Vi har samlet de oftest spurte spørmålene på et sted. De er enkelt delt inn i kategorier slik at du skal kunne finne frem på en god måte.

Lurer du på noe annet?

Skulle du lure på noe som ikke er besvart her kan du kontakte oss på chatten, via våre kontakt oss sider eller ved hjelp av Studierådgivningen i menyen.

Ikke på våre nettstudier med løpende opptak. De med fast oppstart har som oftest søknadsfrist jan/feb og aug/sept. 

Studiemateriellet er ikke inkludert i studieavgiften som blir oppgitt på våre nettsider. Dette må du bestille selv. Når du har meldt deg på studiet vil du motta en e-post fra Haugenbok med link til en bokliste. Så fort du har lagt inn bestilling på Haugenbok.no vil studiemateriellet bli tilsendt i posten. Besøk Haugenbok.no for mer informasjon.

Dette avhenger av hvilket studium du søker på.

Les mer om opptakskrav her

Dersom du søker med realkompetanse må du sende inn dokumentasjon på at du oppfyller kravet om fem års relevant arbeidserfaring. Vi trenger arbeidsattester med beskrivelse av arbeidsoppgaver, stillingsprosent og ansettelsens tidsrom.

Ved opptak på en av våre fagskoler sender du inn vitnemål på fullført videregående skole eller fagbrev. Dersom du søker med realkompetanse må du sende inn dokumentasjon på at du oppfyller kravet om tre års relevant arbeidserfaring. Vi trenger arbeidsattester med beskrivelse av arbeidsoppgaver, stillingsprosent og ansettelsens tidsrom.

På videregående skole nivå er det videregående skole som vurderer fritak. Skal du ta fagbrev som praksiskandidat er det fagopplæringskontoret i fylkeskommunen som godkjenner praksis. Dette gjelder også yrkesfaglig fordypning (YFF), og læretid. 

Du finner informasjon om din(e) nettlære(e) øverst til høyre i menyen når du har logget deg inn på nettskolen. Her får du en oversikt over hvilken lærer du har i de ulike kursene. 

Ja, det kan du. Vær oppmerksom på at eksamensdatoen og eksamenstidpunktet må være det samme som i Norge.

Les mer om eksamen her. 

Prisen finner du på siden med kursinformasjon, i den blå boksen til høyre sammen med påmeldingsknappen.

Som student, benytter du din private datamaskin når du studerer hos oss. Vi bistår med tilkobling til skolens ressurser og tilgang til programvare som inngår i utdanningen. I tillegg vil du få guider for installasjoner og nødvendig nettverkstilkobling i våre skolelokaler. Vi bistår med relevant informasjon og tips for bruk av egen datamaskin for å sikre en optimal studiehverdag. 

Om du skal skaffe deg ny datamaskin til skolestart, anbefaler vi følgende spesifikasjoner:

OS: Windows 10 (64 bit)
CPU: 2GHz, 64-bit multicore (min. 7. generasjon) – eller tilsvarende AMD prosessor
RAM: 8 GB
Wi-Fi 5
HDD: SSD 256 GB
GPU: Relevant for utdanninger som benytter Adobe CC. Se Adobes anbefalinger.
OBS: Undervisningen følger Windows versjon av programvarer. Chromebook og nettbrett støttes ikke. 

Innsendingene dine finner du under emne i menyen til venstre når du har logget deg inn på nettskolen.

Ifølge lov om angrerett kan du returnere en bestilt vare innen 14 dager fra mottak uten å oppgi noen grunn. Når du bestiller et nettstudium hos oss har du 14 dagers angrerett.

Ønsker du å benytte deg av angreretten må du fylle ut og returnere angrerettskjema, som ligger som et vedlegg i bestillingsbekreftelsen din.

Du kan bestille lærebøker hos Haugenbok.no

For å sende spørsmål til din nettlærer, bruker du meldingssystemet i nettskolen. Du kan eventuelt kontakte din lærer per telefon, dersom han eller hun har oppgitt telefontid i sin profil.

Ta kontakt med Arvato.

Du melder deg på via våre nettsider, ved å trykke på den oransje påmeldingsknappen som er nederst på høyre siden under hver kursinformasjon.

Dette kan være av ulike årsaker. Disse er de vanligste:

  • Vi venter på dokumentasjon for å godkjenne at du oppfyller opptakskravene. Dette kan du sende per e-post til post@nki.no
  • Annen betaler har ikke bekreftet at de skal dekke studiet. Annen betaler skal ha mottatt en e-post fra oss der de må gå inn på en link, og fylle ut informasjon slik at vi får sendt vedkommende en faktura.
  • Vi venter på bekreftelse fra NAV om at de skal støtte utdanningen. NAV kan enten sende oss tilsagnsbrevet, eller en e-post med følgende informasjon: hvem de skal betale for, summen, og all kontaktinformasjon for NAV-kontoret, inkludert postadresse og organisasjonsnummer.

Dersom du lurer på noe mer utover dette, ta kontakt med våre studierådgivere på tlf 67 58 88 00. 

Ta kontakt med Arvato (Gothia)