For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ønsker du å oppnå generell studiekompetanse? Det kan du gjøre via nettstudier. Vi hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen slik at du oppnår studiekompetanse

Få generell studiekompetanse via nettstudier

Vi hjelper deg med å oppnå generell studiekompetanse, og tilbyr 3 forskjellige pakker som er skreddersydd for å hjelpe deg på veien mot studiekompetanse. Våre fleksible nettstudier gjør det mulig å komme seg videre uten å måtte ta pause fra jobb. Du kan studere når du vil, hvor du vil, og studiene lar seg kombinere med jobb, familieliv eller andre forpliktelser. Alt du trenger er tilgang til internett og en PC, og så er du i gang.

23/5-regelen 

Visste du at du kan søke om å få generell studiekompetanse med 23/5-regelen? For å søke med 23/5-regelen, må du fylle 23 år, eller mer, det året du søker til høyere utdanning, og du må kunne vise til 5 år med praksis/utdanning etter grunnskolen.

Om du kvalifiserer for å søke opptak til høyere utdanning med 23/5-regelen, holder det at du består eksamen i de 6 hovedfagene. Disse fagene kan du ta hos oss, og du kan begynne når du vil – uavhengig av om du har fylt 23 år, eller ikke. Når alle fagene er bestått, kan du søke til høyere utdanning med generell studiekompetanse fra det året du fyller 23. Det er aldri for sent!

Hvilke fag må jeg ha?

Har du bestått i noen av fagene fra tidligere skolegang, trenger du ikke å ta disse på nytt. Du kan selvsagt ta de på nytt dersom du ønsker å forberede karakteren. Husk å sjekke at du har nok årstimer i faget.

Hva dekker kravet til praksis?

Nettstudiet Generell studiekompetanse (23/5-regelen) hos NKI Nettstudier teller som ett år praksis. Du trenger derfor kun fire år med jobb og/eller utdanning for å søke med 23/5-regelen. 

Påbygging til generell studiekompetanse via nettstudier

Generell studiekompetanse er en forutsetning når du skal søke til høyere utdanning. Har du gått yrkesfag på videregående og mangler studiekompetanse? Med påbygging, kan du bygge på den utdanningen du har, slik at du oppnår generell studiekompetanse. Dette gjør deg kvalifisert for så søke til høyere utdanning ved høyskole og universitet.

Våre påbyggingspakker:

Påbygging til studiekompetanse for deg som har Vg1 og Vg2 yrkesfag

Påbygging til studiekompetanse for deg som har fagbrev eller Vg3 yrkesfag

Du kan også kjøpe enkeltfag fra hver pakke om du ikke trenger alle fagene. 

Gratis studierådgivning

Er du usikker på hvilken pakke som passer deg? Ta kontakt med våre dyktige rådgivere.