For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Generell studiekompetanse (23/5-regelen)

Mann ser på læringsvideo på nettbrett
Utdanningsnivå:
Studiekompetanse
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
1121
Innsendinger:
31 stk
Pris:
kr 42 500,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Studiekompetanse
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
31 stk
Studietilgang:
18 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 42 500,-

Mangler du generell studiekompetanse? Enten du ønsker å ta alle fagene, eller kun mangler enkeltfag, er det aldri for sent. Vi hjelper deg med å fullføre videregående som privatist.

Generell studiekompetanse opparbeides ved å fullføre videregående skolegang. Om du mangler alle fagene fra videregående, kan det virke håpløst å komme seg videre, derfor har vi laget dette kurset. Vi hjelper deg.

Oppnå generell studiekompetanse som privatist

Oppnå generell studiekompetanse som privatist med 23/5-regelen. Du kan starte på kurset når det passer deg, uavhengig av alder. Når alle eksamenene i fagene er bestått, kan du søke opptak til høyere utdanning med generell studiekompetanse fra det året du fyller 23.

Nettkurset er eksamensrettet slik at du lærer det du trenger for å lykkes på privatisteksamen. Du studerer i eget tempo, og legger opp studiet slik det passer deg. 

Dette får du i nettkurset

 • Innsendingsoppgaver med tilbakemeldinger fra faglærer (frivillig)
 • Din egen studieveileder som følger deg gjennom hele studietiden 
 • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
 • Eksamenswebinarer hvert semester hjelper deg i forberedelsen til eksamen 
 • I nettskolen finner du videoer, lesestoff, begrepsforklaringer, interaktive oppgaver og refleksjoner 
 • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme

Ta opp enkeltfag som privatist

Har du noen fag fra før og ønsker kun å ta opp enkeltfag? Klikk på faget du trenger og bestill ett fag av gangen. 

Hvis du er usikker må du høre med din lokale videregående skole om hvilke fag du trenger for å oppnå generell studiekompetanse. Mer informasjon om videregående skole finner du på Vilbli sine nettsider.

Gratis studierådgivning

Er du usikker på hvilke fag du trenger? Ta kontakt med våre rådgivere, vi hjelper deg gjerne! 

Norsk studieforberedende hjelper deg med å lykkes på muntlig og skriftlig (hovedmål og sidemål) privatisteksamen på Vg3-nivå. Privatistkurset passer for deg som tar norsk med 23/5-regelen eller fullfører ordinært vitnemål fra studieforberedende program. Nettkurset er eksamensrettet og hjelper deg på veien mot å oppnå generell studiekompetanse.

I norskfaget skal du lære å forstå andres tekster, vurdere dem kritisk og så skal du kunne sette tekstene inn i en kulturell kontekst. I kurset får du også trening i å bruke språket godt selv slik at du kan skrive gode tekster. I kurset får du eksamensrettet skrivetrening både på hovedmål og sidemål. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
393

Kurset hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen i historie på Vg3 nivå. Det passer for deg som tar påbygging til generell studiekompetanse eller generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Da kreves det minimum 140 årstimer i historie (HIS1011). 

Kurset er delt inn i 10 moduler med leksjoner som tar deg gjennom historien fra oldtiden og fram til i dag. Kurset er utviklet av NKI Nettstudier i samarbeid med historielærer Isabel Figueroa, og gir god trening til privatisteksamen. Alle kompetansemålene i læreplanen er dekket gjennom kurset.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Kurset forbereder til muntlig-praktisk eksamen i naturfag og inneholder videoforelesninger, lesestoff, demonstrasjoner av forsøk, teoretiske og praktiske oppgaver samt tester og innsendingsoppgaver. Bestått eksamen i faget inngår i kravene for å oppnå generell studiekompetanse. 

 

 

Naturfag handler om livet på jorden og dette kurset gir deg kunnskap om hvordan naturen fungerer, gir deg forståelse for hvordan vi som mennesker bruker naturen og hvilke konsekvenser vår bruk kan få. Vi skal innom de tre basalrealfagene kjemi, fysikk og biologi. Du kommer blant annet til å lære om forskning, bølger og stråling, trådløs teknologi, arv og evolusjon, bioteknologi og klimaendringer. Du vil også få innføring i hvordan programmering kan brukes til å modellere naturfaglige fenomener, og videoforklaringer fra laboratorieforsøk. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Nettkurset Matematikk 1P (MAT1019) er laget for deg som mangler, eller ønsker å ta opp matematikk for å få bedre karakter eller oppnå generell studiekompetanse. 

 

Matematikk 1P passer for deg som ønsker generell studiekompetanse uten fordypning i realfag. Sammen med matematikk 2P dekker det kravet til matematikk. 

Faget gir deg verktøy til bedre forstå samfunnet rundt deg og fremtidig yrkesliv. Du får trening i digitale verktøy som graftegner og lærer litt programmering.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Nettkurs i matematikk 2P MAT1023 passer for deg som ønsker den praktiske varianten av fellesfaget matematikk i Vg2 studieforberedende utdanningsprogram. Vi hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen. 

Tema i 2P:

 • Prosentregning
 • Likninger
 • Personlig økonomi 
 • Indeks 
 • Statistikk
 • Geometri 
 • God innføring i koding med Python.

Du lærer også å bruke GeoGebra og Excel, som er viktig å beherske i 2P. Læreren din retter innsendingsoppgavene dine (frivillig) og gir deg støtte og oppmuntring.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
84

Engelsk studieforberedende (ENG1007/1008) passer for deg som ønsker å forbedre karakteren din, og for deg som trenger faget for å oppnå generell studiekompetanse. Du kan ta kurset hjemmefra og studere i eget tempo. Nettkurset er eksamensrettet slik at du stiller godt forberedt til privatisteksamen. 

Engelsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon, danning og identitetsutvikling. Kurset forbereder deg på en utdanning og et samfunns- og arbeidsliv som stiller krav om engelskspråklig kompetanse i lesing, skriving og muntlig kommunikasjon. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Samfunnskunnskap er et av de obligatoriske fagene for å oppnå generell studiekompetanse. Kurset passer for deg som ønsker å forbedre karakteren din, og for deg som mangler faget for å oppnå generell studiekompetanse. Vi hjelper deg på veien. 

Kurset forbereder deg til muntlig eksamen i samfunnskunnskap og inneholder videoforelesninger, lesestoff, teoretiske og praktiske oppgaver samt tester og innsendingsoppgaver.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
84

Du kan starte på kurset når det passer deg, hver dag, hele året. 

Du studerer i ditt eget tempo, når og hvor du vil. Du strukturerer studiene dine slik det passer din hverdag best, leverer så mange innsendingsoppgaver du ønsker og melder deg opp til privatisteksamen når du er klar for det. 

Dette får du: 

 • Tilgang på studieveileder hele studietiden 
 • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
 • I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner 
 • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme 

Les mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI Nettstudier

På våre kurs innen videregående opplæring tar du eksamen som privatist.  

Du må selv sørge for å melde deg opp til privatisteksamen, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Kurset forbereder deg til fagets aktuelle eksamensformer.

Les mer om privatisteksamen

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller at en annen privatperson eller bedrift står for betalingen. Dette velger du i bestillingen. 

 • Utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen 
 • Du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker 
 • Du bør sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker 

Les mer om hvordan du søker lån og stipend hos Lånekassen 

 

Fagene på Vg1-nivå er oppdaterte etter ny læreplan (LK20), mens matematikk 2P, norsk og historie følger læreplanen LK06. Ny matematikk 2P er under utvikling og tilbys i løpet av 2022.

Våre studieveiledere kan hjelpe deg med progresjonsplan for å få studiene ferdig i tide.

Studiene følger disse læreplanene:

Privatisteksamen i disse fagene må være gjennomført innen høst 2022 (matematikk 2P) og høst 2023 (norsk og historie).

Fag med nye læreplaner:

Komplett bokliste og informasjon om annet pensum finner du i nettskolen. 

Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. 

Relaterte studier