For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Påbygg Vg3

ung kvinne ser på iPad
Utdanningsnivå:
Studiekompetanse
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
841
Innsendinger:
28 stk
Pris:
kr 35 500,-
Utdanningsnivå:
Studiekompetanse
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
28 stk
Studietilgang:
18 måneder
Pris:
kr 35 500,-

Ønsker du å oppnå generell studiekompetanse? Denne påbyggspakken er laget spesielt for deg som har tatt eller har påbegynt yrkesutdanning på videregående skole. Nettkurset gjør at du kan studere i eget tempo, fra hvor du vil. Vi hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen.

Ved å fullføre fagene som inngår i denne pakken, vil du oppnå generell studiekompetanse og dermed bli kvalifisert for høyere utdanning ved høyskole og universitet.

Ta påbygg via nettstudier

Nettkurset er eksamensrettet slik at du lærer det du trenger før du skal gå opp til privatisteksamen. Innsendingsoppgavene er frivillige og du legger opp studiet slik det passer deg og din hverdag. 

Dette får du i våre privatistkurs:

 • Innsendingsoppgaver med tilbakemeldinger fra faglærer (frivillig)
 • Din egen studieveileder som følger deg gjennom hele studietiden 
 • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
 • Eksamenswebinarer hvert semester hjelper deg i forberedelsen til eksamen 
 • I nettskolen finner du videoer, lesestoff, begrepsforklaringer, interaktive oppgaver og refleksjoner 
 • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme

Ta opp enkeltfag påbygg

Ønsker du kun å ta opp enkeltfag? Klikk på faget du trenger og bestill ett fag av gangen. Hvis du er usikker må du høre med din lokale videregående skole om hvilke fag du trenger for å oppnå generell studiekompetanse.

Mer info om videregående skole finner du på Vilbli sine nettsider.

Gratis studierådgivning

Er du usikker på hvilke fag du trenger? Ta kontakt med våre rådgivere, vi hjelper deg gjerne! 

Har du ingen yrkesfaglig utdanning fra før, men ønsker generell studiekompetanse? da bør du velge pakken Generell studiekompetanse (23/5-regelen)

Kurset i norsk påbygging forbereder deg til muntlig og skriftlig privatisteksamen på Vg3-nivå. Når du jobber med kurset bestemmer du tempo selv, men lærer og studieveileder er bare et tastetrykk unna. Nettkurset er eksamensrettet og hjelper deg på veien mot å oppnå generell studiekompetanse. 

Norskfaget handler både om å forstå andres tekster, vurdere dem kritisk og så skal du kunne sette tekstene inn i en kulturell kontekst. Ikke minst handler det om å lære å bruke språket godt og kunne skrive gode tekster. I kurset får du eksamensrettet skrivetrening både på hovedmål og sidemål. Du får også raskt faglig oversikt og god studieteknikk.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
281

Kurset hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen i historie på Vg3 nivå. Det passer for deg som tar påbygging til generell studiekompetanse eller generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Da kreves det minimum 140 årstimer i historie (HIS1011). 

Kurset er delt inn i 10 moduler med leksjoner som tar deg gjennom historien fra oldtiden og fram til i dag. Kurset er utviklet av NKI Nettstudier i samarbeid med historielærer Isabel Figueroa, og gir god trening til privatisteksamen. Alle kompetansemålene i læreplanen er dekket gjennom kurset.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Nettkurset i naturfag påbygging hjelper deg med å lykkes på privatisteksamen. Dette er et av fagene som kreves for å oppnå generell studiekompetanse om du har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfaglig utdanning. 

Temaene du lærer om i naturfag påbygging 

 • Naturvitenskap 
 • Bølger, stråling og Big Bang 
 • Ioniserende stråling og trådløs teknologi 
 • Arv og evolusjon 
 • Bioteknologi 
 • Klimaendringer og biologisk mangfold 
 • Miljø og miljøgifter 
 • Programmering 
 • Laboratorieøvelser 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
84

Nettkurset i matematikk 2P-Y (MAT1151) passer for deg som har tatt yrkesfag på videregående skole og som nå ønsker å oppnå generell studiekompetanse eller forbedre karakteren din. 

Temaene i matematikk 2P-Y

 • Tall og regning 
 • Prosentregning 
 • Potenser og røtter 
 • Statistikk 
 • Funksjoner 
 • Proporsjonalitet 
 • Modellering 
 • Digitale verktøy: GeoGebra, Excel og programmering 
 • Eksamen 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Ønsker du å ta kroppsøving som privatist? Nettkurset er skreddersydd for deg som ønsker hjelp til å lykkes på privatisteksamen. Kurset kombinerer teori, refleksjon og mange praktiske eksempler slik at du både motiveres til utvikling av egen fysisk form og kan stille godt forberedt til eksamen. 

Kurset følger læreplanen i kroppsøving og gir grunnleggende kunnskap om trening, livsstil og helse. Sentrale tema i kurset er helse og livsstil, basistrening, samspill og lek, naturferdsel og idrettsaktivitet. Du får mange gode praktiske eksempler på ulike former for fysisk aktivitet og trening. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
56

Sosiologi og sosialantropologi (SAM3054) er et spennende programfag med muntlig eksamen. Kurset hjelper deg på veien til å lykkes på privatisteksamen. Faget hører til påbyggspakken til studiekompetanse, men kan også tas alene. 

 

I sosiologi og sosialantropologi lærer du om samfunnsvitenskapelige perspektiver og tenkemåter, om forskningsmetoder og om hvordan individ og samfunn påvirker hverandre. Faget spenner vidt fra identitetsdanning til teknologi og samfunnsutvikling. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Du kan starte på kurset når det passer deg, hver dag, hele året. 

Du studerer i ditt eget tempo, når og hvor du vil. Du strukturerer studiene dine slik det passer din hverdag best, leverer så mange innsendingsoppgaver du ønsker og melder deg opp til privatisteksamen når du er klar for det. 

Dette får du: 

 • Din egen studieveileder som følger deg gjennom hele studietiden 
 • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
 • Eksamenswebinarer hvert semester hjelper deg i forberedelsen til eksamen 
 • I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner 
 • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme 

Les mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI Nettstudier

På våre kurs innen videregående opplæring tar du eksamen som privatist.  

Du må selv sørge for å melde deg opp til privatisteksamen, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Kurset forbereder deg til fagets aktuelle eksamensformer.

Les mer om privatisteksamen

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller at en annen privatperson eller bedrift står for betalingen. Dette velger du i bestillingen. 

 • Utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen 
 • Du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker 
 • Du bør sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker 

Les mer om hvordan du søker lån og stipend hos Lånekassen 

 

Generell studiekompetanse bygger grunnmuren for høyere utdanning, opptak til høyskoler og universitet som igjen gir deg svært mange yrkesmuligheter.

Fagfornyelsen innebærer en omfattende endring av alle læreplaner i den videregående skolen. De fleste fagene er de samme, men innholdet blir nytt. 

Innføringen av de nye læreplanene (LK20) startet i 2020, og først ut var fagene på Vg1. Det er nå bare de nye læreplanene på Vg1 som gjelder, og man kan ikke lenger ta privatisteksamen etter gamle læreplaner (LK06). Vg1-fagene du tar hos oss er oppdatert etter den nye lærerplanen. 

 

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022. Du som student vil få tilbud om å flyttes over til det nye kurset (LK20) når dette er klart. Det anbefales derfor å planlegge hvilke kurs du ønsker å avlegge eksamen i først, våre studieveiledere hjelper deg gjerne med dette.

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2023. 

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

Komplett bokliste og informasjon om annet pensum finner du i nettskolen. 

Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset.