For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hvordan er det å være nettstudent hos oss?

Bilde av nettstudent som jobber på PC og smiler til kameraet

Å være nettstudent blir stadig mer populært. En av hovedårsakene er friheten i å kunne kombinere nettstudier med nær sagt hvilken som helst livssituasjon.

Gjennom et nettstudie bidrar vi til å bygge kompetansen din, på lik linje med alle andre utdanningsinstitusjoner. Forskjellen med nettstudier hos NKI er at studiet tilpasser seg deg – ikke omvendt. 

Slik fungerer nettskolen hos oss 

Som student studerer du i nettskolen vår, Canvas. Her finner du en komplett oversikt over studiene dine, med studieveiledning for hvert enkelt emne. Den digitale studieveilederen forteller deg hva du bør fokusere på innenfor de ulike emnene, og hva som er viktig for deg å lese på før neste innsendingsoppgave. Studieveilederen er altså ment å erstatte det en lærer ville fortalt deg i klasserommet. 

Moderne og interaktiv læringsplattform

Mange unge ser med skrekk tilbake på «COVID-undervisning», der lærere forsøkte tradisjonell læring i et restriktivt digitalt klasserom. Hos oss jobber det dyktige læringsdesignere som utvikler studiene i samarbeid med fagansvarlige og lærere. I plattformen får du blant annet videoer med spennende problemløsninger, faglig podkast med interessant innhold og quiz som gjør undervisningen mye mer engasjerende. Du finner også lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner i nettskolen.

– Alle studier holder høy faglig kvalitet og er laget med fokus på hvordan hjernen tar til seg undervisningen på best mulig måte (Tina, rådgiver).

Du er ikke alene som nettstudent 

Det er en utbredt misforståelse at livet som nettstudent er en ensom tilværelse. Slik er det rett og slett ikke. Alle studier hos NKI Nettstudier er fungerer som en møteplass der du kan opprett digitale studiegrupper, stille spørsmål, hjelpe andre og diskutere med medstudenter. Her finnes det mange måter å samarbeide på, og å danne seg et faglig og sosialt nettverk i nettskolen.

Studie som tilpasser seg deg

Et nettstudie er altså et studie som tilpasser seg deg – ikke omvendt. Du studerer i ditt eget tempo, når og hvor du vil. Du strukturerer studiene dine slik det passer din hverdag best, leverer oppgaver når det passer deg og melder deg opp til eksamen når du er klar for det. 

Studieveiledere står klare for å hjelpe deg

Studenter hos oss har mulighet til å kontakte studentveildere på telefon, chat eller e-post gjennom hele studietiden, det er også mulighet å sette opp en veiledningstime på teams om det er ønskelig. Du kan spørre om alt du lurer på ift. studiet ditt, og få hjelp og veiledning underveis. I nettskolen blir du fulgt opp av læreren din, som gir deg tilbakemeldinger på innsendingsoppgaver. Slik får du faglig veiledning og råd gjennom hele læringsprosessen fram mot eksamen.  

Slik mestrer du studieteknikk og eksamen

I nettskolen finner du også et kurs med gode tips til hvordan du kan studere på best mulig måte. Her får du blant annet råd om planlegging, studieteknikker, viktige begreper, oppgaveskriving og akademisk skrivemåte.  

Eksamensstress er et viktig tema, og ikke noe som bare rammer deg. Det er i høyeste grad en vanlig plage. Hos oss får du råd om hvordan du kan forberede deg best mulig til eksamen – og med litt lavere skuldre.  

Gratis studierådgivning 

Å velge utdanning er ett av de vanskeligste valgene vi tar, og det er lett å gå seg vill i alle valgmulighetene. Ofte er en god samtale det som skal til for at du ser mulighetene dine litt klarere. Våre dyktige studierådgivere er her for å hjelpe deg slik at du føler deg trygg i ditt valg.

Kontakt en rådgiver her.