For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Brede fikk jobb rett etter studiene

Brede

Brede valgte å ta fagskolen, Saksbehandler i voksen alder og endte opp med drømmejobben! 

Brede er 36 år, bor i Lillestrøm og har en hektisk hverdag med 3 barn og fulltidsjobb. Likevel valgte han å følge drømmen, og gjennomførte utdannelsen Saksbehandler hos NKI Nettstudier. Nå jobber han som saksbehandler/førstekonsulent i Oslo tingrett. 

- Jeg er så heldig at jeg får lov til å jobbe i Norges største domstol. Det er en fantastisk spennende arbeidsplass hvor jeg endelig kan jobbe med det jeg så for meg da jeg gikk på videregående - nemlig lov og rett.

Spennende og variert arbeidshverdag

- Som saksbehandler i Oslo tingrett har man en hektisk hverdag. Vi starter dagen med å sørge for at alle rettssakene for dagen starter opp riktig, ved å åpne opp rettssalen, slå på videokonferanse og gi støtte til dommere. Fordi jeg jobber på rettsavdeling, består mye av min saksportefølje av sivile saker. Det er alt fra store entreprise saker, arbeidsrettssaker, barnefordeling og alt annet man ikke blir enige om på egenhånd.

Brede har mye kontakt med parter og advokater, samt at han jobber tett med dommerne på avdelingen. Som IT-ressursperson har han hatt mye å gjøre under pandemien med digitale rettssaker, videokonferanse og lignende. 

Tar du Saksbehandler hos NKI Nettstudier, er du relevant for mange arbeidsplasser, og gjør en viktig jobb for samfunnet. 

Fleksibel og praktisk rettet utdanning

- Utdanningen var svært relevant. Vi lærte om arkiv og prosessverktøy, og selv om programmet ikke var det samme i tingretten, så forsto jeg gangen i det. I tillegg visste jeg mye om oppdelingen av rettssystemet, en del om terminologien og hvordan ting hang sammen. Jeg følte at kunnskapen allerede satt i fingrene, og jeg var klar til å starte å jobbe som saksbehandler! 

- Det beste med undervisningen var utvilsomt de ekstremt dyktige lærerne. Jeg var nysgjerrig og ville lære mye, så jeg stilte mange spørsmål underveis. Jeg fikk svar på alt omtrent med én gang. I tillegg synes jeg læreplanen var veldig relevant for det jeg hadde lyst til å jobbe med. At utdanningen var så fint lagt opp, slik at den lot seg lett kombinere med jobb og privatliv, var også et stort pluss, forteller Brede. 

Bredes tips til andre

- Om du føler at du ikke er på riktig plass karrieremessig, er fagskoleutdanning en rask og god måte å bygge kompetanse på. Det er viktig å si at selv om man ikke har en bachelor eller master, er man fortsatt mye verdt på arbeidsmarkedet med en sterk fagskoleutdanning fra NKI Nettstudier.