For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Fagskoleutdanning vs høyskole/universitet

Fagskoleutdanning vs høyskole/universitet

Sliter du med å bestemme deg for hvilken utdanning som er riktig for deg, og er du usikker på om du skal velge fagskole eller høyskole/universitet? Her kan du lese mer om forskjellen mellom de to utdanningsnivåene.

Fagskole vs. høyskole/universitet

Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men for mange kan fagskole være et godt valg.

Fagskole er høyere yrkesrettet utdanning som ligger på nivå over videregående skole. Fagskoleutdanning skiller seg mye fra høyere utdanning fordi den er mindre akademisk og mer praktisk. Målet er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. Der høyskole- og universitetsstudier er bygget opp rundt en akademisk tradisjon, er fagskole i mye større grad bygget på yrkesfeltets behov. Det du lærer er det du vil praktisere i din fremtidige jobb.

Mens en høyskole- eller universitetsutdanning gjerne strekker seg over flere år, har en fagskoleutdanning varighet på et halvt til to år. Dette gjør at du kan komme deg raskt ut i jobb uten å sitte flere år på skolebenken.

Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede

Det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede. Mangelen på folk med yrkesfaglig bakgrunn har økt jevnt de siste årene, og NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole. Kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse gjør at fagskoleutdannede er ettertraktet i arbeidslivet.

Kvalitetsstemplet utdanning

For å sikre kvaliteten på fagskolene er alle fagskoleutdanninger akkreditert (godkjent) av NOKUT. Dette er et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvaliteten i utdanningen.

Nettstudier

Vi tilbyr over 200 fleksible studier og kurs via nettstudier. Friheten til å studere når- og hvor du vil gjør denne studiemetoden attraktiv for mange. Du kan studere når det passer inn i din hverdag og kalender, og fordelen er at du kan studere der du er. Studiene er kun et tastetrykk unna. Nettstudier med fleksibel oppstart har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang med studiene allerede i morgen!

Nettstudier med samlinger

På nettstudier med samlinger foregår studiene i hovedsak via nettstudier, men med noen fysiske samlinger i løpet av studietiden. Disse studiene følger en fast progresjon. Her finner du ledige studieplasser.

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg kan du snakke med en av våre studierådgivere. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre.

Lykke til med valg av utdanning!