For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Et kurs eller fagskoleemne gir deg nye muligheter

Et kurs eller fagskoleemne gir deg nye muligheter

Visste du at du når som helst kan oppgradere kompetansen din med oppdaterte kurs og fagskoleemner, og at det gir deg en helt ny mulighet til omskolering, etter- og videreutdanning? Oppdag hvordan oppgradering av kompetansen din kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet!

Stor etterspørsel etter oppdatert kunnskap

NHO la nylig frem sitt årlige kompetansebarometer som viser at norske bedrifter har et stort behov for arbeidskraft med oppgradert kunnskap. NHO anslår at arbeidsmarkedet trenger 35 000 nye arbeidstagere, og det blir stadig større krav til dokumentert kunnskap. De rykende ferske tallene fra NHO viser at norske små -og store bedrifter trenger over 12 000 nye ansatte med fagskole, og over 17 000 nye ansatte med håndverksfag.

NHO spør årlig alle sine medlemmer om hvilket kompetansebehov de har. Av de som svarte på NHO’s ferskeste undersøkelse, svarte 65% at de har behov for ansatte med yrkesfaglig videregående og fagbrev. Dette gir en kjempemulighet for relevant arbeid, for deg som vurderer yrkesrettet utdanning. Behovet for fagskoleutdanning øker også år for år, og i år svarte hele 55% at de har behov for fagskoleutdannede. Dette er gode nyheter for deg som ønsker deg en yrkesnær, praktisk rettet og relevant utdanning, eller vil oppgradere den kompetansen du allerede har. Og enda bedre; hos NKI trenger du ikke vente til semesterstart i august. De aller fleste av våre 200 fag -og programmer kan du starte når du vil. Du kan også dele opp utdanningsløpet slik at du kan konsentrere deg om en liten del av gangen. Over tid kan du samle deg opp kurs til en fagskolegrad.

Figur 3.4.png

Og hvilke fag er mest relevante for yrkesrettede videregående fag og fagskoler da? Her er det nyttig å se hvilke deler av NHO som har størst behov for nye og kompetente ansatte. Her viser det seg at 85% av medlemmene i NHO Transport har stort behov for fagfolk med relevant bakgrunn. Reiselivsbransjen ligger like bak sammen med byggebransjen. Samlet sett viser tallene at alle underorganisasjonene i NHO trenger stort påfyll av flinke fagfolk med praktisk rettede utdanninger. Da er det fint å vite at du kan styrke din kompetanse, lett tilgjengelig via nettstudier, i dag.

Firgur 2.3.png

Kilde: NHOs kompetansebarometer