For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Logistikkfaget for praksiskandidater LOG3103

Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
4 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
4 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev i Logistikkfaget. Du har lang erfaring med logistikkarbeid, men mangler yrkesfaglig utdanning. Utdanningen gir deg kunnskap om helhetlig logistikkarbeid og åpner for jobbmuligheter innen transportbransjen og en rekke andre bransjer.

Har du lang yrkespraksis innen logistikkfaget, og ønsker å ta fagbrevet som praksiskandidat, kan du velge dette kurset. Kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater. Har du lite eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien via yrkesfaglig videregående skole.

Fagbrev i logistikk

For å ta fagbrev i logistikkfaget må følgende løp gjennomføres:

teorieksamen + praksistid + fagprøve = fagbrev. 

Her kan du lese mer om hvordan det er å ta fagbrev som nettstudent. 

 

For å kunne ta fagprøven som praksiskandidat, må du kunne dokumentere til sammen fem års relevant arbeidserfaring, og ha bestått teorieksamen. Det er fylkesadministrasjonen i ditt hjemfylke som vurderer yrkespraksisen din, og kan godkjenne deg som praksiskandidat. Tidligere relevant skolegang kan evt. inngå som en del av de 5 årene med praksis. Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.

Kurset består av begrepsopplæring, refleksjonsoppgaver, video, podcast, interaktive oppgaver, tips til fordypningsstoff og ikke minst eksamensliknende innsendingsoppgaver. Læreren din gir deg veiledning og tilbakemelding på oppgavene, og målet er at du skal bli trygg til eksamen.

Studietimer:
477

Som logistikkoperatør kan du jobbe med transport av varer. Det kan være på godsterminaler, flyplasser og i en rekke andre bransjer innenfor industrien. Sentrale arbeidsoppgaver er:

  • mottak, sortering, interntransport og utlevering av varer og gods
  • lasting og lossing med bruk av tekniske hjelpemidler
  • registrering av varer og god ved hjelp av elektroniske verktøy
  • kundebehandling
  • planlegge vareflyt og lagring
  • elektronisk dokument- og tollbehandling
  • vedlikehold og bruk av teknisk utstyr
  • spedisjon og transportplanlegging

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Eksamen i videregående skole arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Opplæringsetaten i hjemfylket ditt.

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis i januar for eksamen til sommeren og 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte Opplæringsetaten i hjemfylket ditt.

Kurset er eksamensrettet og gir deg god trening til å løse teorieksamen som praksiskandidater må gjennomføre før de kan gå opp til fagbrev. Kurset består av begrepsopplæring, refleksjonsoppgaver, video, podcast, interaktive oppgaver, tips til fordypningsstoff samt eksamensliknende innsendingsoppgaver. Du får økt kompetanse innen bransjeteknikk, sikkerhet, økonomi, kommunikasjon og tekniske hjelpemidler, og du får ikke minst trening i å bruke denne kompetanse i eksamensoppgavene. Læreren din gir deg veiledning og tilbakemelding på oppgavene dine, og du får nyttige ressurser å ha med til eksamen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.