For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ambulansefag Vg2, programfag og fellesfag

To ambulansearbeidere utenfor ambulanse
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
785
Innsendinger:
27 stk
Pris:
kr 38 500,-
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
27 stk
Studietilgang:
18 måneder
Pris:
kr 38 500,-

Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe som ambulansearbeider innenfor akutthelsetjenesten, humanitære organisasjoner i kriserammede områder, på cruiseskip eller i offshorebransjen. Studiet er andre året i utdanningsløpet, og kvalifiserer deg til å søke om læreplass for å oppnå fagbrev.

Nettkurs i ambulansearbeider Vg2

En ambulansearbeider gir både omsorg og akutt førstehjelp, og det er mange som opplever jobben sin som både spennende og svært meningsfull. En av de viktigste arbeidsoppgavene til en ambulansearbeider er livreddende førstehjelp. Men arbeidsdagen består også av rutineoppgaver, for eksempel transport til og fra behandlingssteder og kvalitetssjekk av ambulanse og medisinsk utstyr. 

Studiet er andre året i utdanningsløpet og kvalifiserer deg til å søke om læreplass innenfor ambulansetjenesten. Etter to år som lærling kan du ta fagbrev som ambulansearbeider. 

Hos NKI kan du starte på kurset når som helst og studere uansett hvor du bor. Du strukturerer studiene slik det passer deg og din hverdag. 

Fagbrev som ambulansearbeider

For å oppnå fagbrev som ambulansearbeider må du ha fullført og bestått Vg1 helse- og oppvekst, og ambulansefag Vg2. Deretter må du ha læretid i to år, når læretiden er over kan du gå opp til fagprøven. Etter bestått fagprøven vil du få tittelen som ambulansearbeider. 

Eksamen og praksis i ambulansearbeider Vg2

Studiet er delt inn i programfag og fellesfag. Hvis du har fellesfagene fra før, trenger du bare å ta ambulansefag, programfag. I tillegg må du ha yrkesfaglig fordypning innenfor ambulansetjenesten. Det vil si minimum 316 timer praksis. 

Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Våre studierådgivere hjelper deg også gjerne! I tillegg til eksamen i hvert enkelt programfag, er det en tverrfaglig praktisk muntlig eksamen du må gjennom på ambulansefag Vg2. Vær oppmerksom på at det er mangel på læreplasser innen ambulansefag, så forhør deg i fylket ditt før du starter utdanningen. 

Praksiskandidat

Hvis du allerede har jobbet i minimum fem år innenfor ambulansetjenesten, kan du være kvalifisert til å ta fagbrevet som praksiskandidat

Som ambulansearbeider gir du omsorg til pasienter i vanskelige og til tider livstruende situasjoner. Arbeidet handler om å observere pasienten og utføre ulike medisinske tiltak, under krevende forhold. Likevel oppfatter mange ambulansearbeidere jobben sin som svært meningsfylt.

Ambulansemedisin er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansefag. Du kan ta ambulansemedisin som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansefag - pakken. 

Ambulansemedisin omfatter følgende temaer: 

 • Anatomi og fysiologi 
 • Vurdering og overvåking 
 • Legemidler 
 • Fødsler 
 • Hygiene og smittevern 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
197

Kommunikasjon og samhandling er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansearbeider. Du kan ta faget som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansearbeider - pakken.  

Kommunikasjon og samhandling omhandler følgende temaer: 

 • Samhandling 
 • Kommunikasjonssystemer og samband 
 • Kommunikasjon 
 • Etiske problemstillinger 
 • Stress og mestringsstrategier 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Yrkesliv i ambulansefag er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansearbeider. Du kan ta faget som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansearbeider - pakken. 

Yrkesliv i ambulansefag omhandler følgende temaer: 

 • Anatomi og fysiologi 
 • Vurdering og overvåking 
 • Legemidler 
 • Fødsler 
 • Hygiene og smittevern 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Dette kurset passer for deg som skal ta norsk for yrkesfag. Kurset tar deg gjennom alle kompetansemålene i faget, og du får god trening i ulike typer eksamensoppgaver.

Kurset består av korte fagtekster, videoforelesninger, quizer, øvingsoppgaver, eksempler og innsendingsoppgaver. 

Du får:  

 • Introduksjonstekster og fokusstoff 
 • Opplæringsvideoer 
 • Kontakt med lærer på chat 
 • Innsendingsoppgaver med tilbakemelding fra lærer 
 • Test deg selv-oppgaver 
 • Diskusjon med andre studenter 
 • Øvingsoppgaver 
 • Hjelp til eksamensoppmelding 
 • Studieveiledning 

Alle våre studenter får også introduksjonswebinar for å komme i gang med studiene, og de kan ta kontakt med våre veiledere for hjelp med studieteknikk. 

Eksamen og praksis 

På NKIs videregående studier tar du eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Studentene må melde seg opp til privatisteksamen i faget både i norsk skriftlig og norsk muntlig. Fagkodene er NOR1262 og NO1263.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
112

Samfunnskunnskap er et av de obligatoriske fagene for å oppnå generell studiekompetanse. Kurset passer for deg som ønsker å forbedre karakteren din, og for deg som mangler faget for å oppnå generell studiekompetanse. Vi hjelper deg på veien. 

Kurset forbereder deg til muntlig eksamen i samfunnskunnskap og inneholder videoforelesninger, lesestoff, teoretiske og praktiske oppgaver samt tester og innsendingsoppgaver.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
84

Ønsker du et inspirerende kurs som forbereder deg godt til privatisteksamen? Kroppsøving Vg1 og Vg2 gir opplæring i fellesfaget for alle yrkesrettede utdanninger. Kurset kombinerer teori, refleksjon og mange praktiske eksempler slik at du både motiveres til utvikling av egen fysisk form og kan stille godt forberedt til eksamen.

Kurs i kroppsøving

Kurset gir grunnleggende kunnskap om trening, livsstil og helse, og det stimulerer og inspirerer til mange former for fysisk aktivitet. Viktige tema i kurset er helse og livsstil, basistrening, samspill og lek, naturferdsel og idrettsaktivitet.

I kurset finner du blant annet fagtekster, videoforelesninger, presentasjoner, quiz, øvingsoppgaver, aktivitetseksempler og innsendingsoppgaver. Lærer svarer på spørsmål og gir tilbakemelding på innsendingsoppgaver. I kurset inviteres du til å diskutere med andre studenter hvis du ønsker det.

Du får:  

 • Introduksjonstekster og fokusstoff 
 • Opplæringsvideoer 
 • Kontakt med lærer på chat 
 • Innsendingsoppgaver med tilbakemelding fra lærer 
 • Test deg selv-oppgaver 
 • Diskusjon med andre studenter 
 • Øvingsoppgaver 
 • Hjelp til eksamensoppmelding 
 • Studieveiledning 

Alle våre studenter får også introduksjonswebinar for å komme i gang med studiene, og de kan ta kontakt med våre veiledere for hjelp med studieteknikk. 

Eksamen og praksis 

På NKIs videregående studier tar du eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp, men vil få hjelp og veiledning hos oss. 

Planlegger du å ta påbygging til generell studiekompetanse? Da anbefaler vi at du velger kurset som heter Kroppsøving Vg3 KRO1019.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
112

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.  

Som ambulansearbeider kan du jobbe innenfor helseforetak, kommuner, private organisasjoner eller bedrifter. Ambulansetjenesten er den forlengede arm av spesialhelsetjenesten og har ansvar for akuttmedisin utenfor sykehus. Sentrale arbeidsområder er

 • utrykning og transport av pasienter
 • undersøkelser
 • prioritering i akuttsituasjoner
 • igangsettelse av akuttmedisinsk behandling
 • rapportering og dokumentasjon
 • vedlikehold av kjøretøy og utsyr

På NKIs videregående studier tar du eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Kursene forbereder til teorieksamen (skriftlig). Mer at yrkesfagstudenter må også melde seg opp til tverrfaglig praktisk eksamen. 

Praksis er avgjørende for å fullføre Vg2 yrkesfag, både for å gjennomføre tverrfaglig praktisk eksamen og for å fullføre yrkesfaglig fordypning (YFF). Praksis må studenten sørge for selv. I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen. 

Privatister må ta eksamen i alle fag. Studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs).

Ambulansearbeidere stilles store krav til faglig kunnskap, modenhet og selvstendighet. Tverrfaglig samarbeid og erfaringsutveksling står sentralt i jobben, som også forutsetter at du har god psykisk og fysisk helse, og evne til å vise medmenneskelighet og empati.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker.Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven. 

- Ingen dager er like som ambulansearbeider, og en må kunne omstille seg raskt. Det er med på å gjøre denne jobben så spennende.

Elin, Ambulansefag