For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ambulansefag Vg2, programfag

Kvinnelig ambulansearbeider
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studietimer:
477
Innsendinger:
15 stk
Pris:
kr 15 900,-
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
15 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris:
kr 15 900,-

Ønsker du en spennende, variert og meningsfull arbeidshverdag? Da kan utdanningen som ambulansearbeider være noe for deg!

Nettkurs i ambulansefag Vg2

Som ambulansearbeider kan du jobbe i akutthelsetjenesten, både på land, vann og i luften.  I tillegg kan det være mulig å få jobb i humanitære organisasjoner i kriserammede områder, på cruiseskip og i offshorebransjen. 

En av de viktigste arbeidsoppgavene til en ambulansearbeider er livreddende førstehjelp. Men arbeidsdagen består også av rutineoppgaver, for eksempel transport til og fra behandlingssteder og kvalitetssjekk av ambulanse og medisinsk utstyr. 

Som ambulansearbeider må du ha god fysisk og psykisk helse. Et ulykkessted kan være kaotisk og uoversiktlig, du må derfor ha evnen til å holde hodet kaldt i stressede situasjoner. Kommunikasjon og samarbeid på tvers av yrkesgrupper er også en viktig del av ambulansearbeiderens hverdag. 

Ambulansearbeider fagbrev 

For å få fagbrev som ambulansearbeider må du først fullføre å bestå Vg1 og Vg2. Deretter er det læretid i to år. Når læretiden er over, går du opp til en fagprøve. Bestått fagprøve gir deg tittelen ambulansearbeider. 

Eksamen og praksis

Ambulansearbeider Vg2 består av fellesfag og programfag. I tillegg må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, som betyr minimum 316 timer relevant praksis innenfor ambulansetjenesten. 

Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Våre studierådgivere hjelper deg også gjerne! I tillegg til eksamen i hvert enkelt programfag, er det en tverrfaglig praktisk muntlig eksamen du må gjennom på ambulansefag Vg2. 

- Ingen dager er like som ambulansearbeider, og en må kunne omstille seg raskt. Det er med på å gjøre denne jobben så spennende.

Programfagene på ambulansefag Vg2 består av fagene under, du kan velge å ta hele pakken eller det enkeltfaget du trenger å ta. 

 • Ambulansemedisin
 • Kommunikasjon og samhandling 
 • Yrkesliv i ambulansefag 

Trenger du også fellesfagene; se Ambulansefag Vg2

Har du lang arbeidserfaring innen ambulansefaget? 

Har du lang yrkespraksis, kan du kvalifisere som praksiskandidat - se Ambulansearbeiderfaget.

Ambulansemedisin er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansefag. Du kan ta ambulansemedisin som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansefag - pakken. 

Ambulansemedisin omfatter følgende temaer: 

 • Anatomi og fysiologi 
 • Vurdering og overvåking 
 • Legemidler 
 • Fødsler 
 • Hygiene og smittevern 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
197

Kommunikasjon og samhandling er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansearbeider. Du kan ta faget som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansearbeider - pakken.  

Kommunikasjon og samhandling omhandler følgende temaer: 

 • Samhandling 
 • Kommunikasjonssystemer og samband 
 • Kommunikasjon 
 • Etiske problemstillinger 
 • Stress og mestringsstrategier 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Yrkesliv i ambulansefag er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansearbeider. Du kan ta faget som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansearbeider - pakken. 

Yrkesliv i ambulansefag omhandler følgende temaer: 

 • Anatomi og fysiologi 
 • Vurdering og overvåking 
 • Legemidler 
 • Fødsler 
 • Hygiene og smittevern 
Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Som ambulansearbeider kan du jobbe innen helseforetak, kommuner, private organisasjoner eller bedrifter. Ambulansetjenesten er den forlengede armen av spesialhelsetjenesten og har ansvar for akuttmedisin utenfor sykehus. Sentrale arbeidsområder er:

 • utrykning og transport av pasienter
 • omsorg til pasienter i vanskelige, og til tider livstruende situasjoner
 • undersøkelser og observasjon av pasienter
 • prioritering i akuttsituasjoner
 • igangsettelse av akuttmedisinsk behandling
 • rapportering og dokumentasjon
 • vedlikehold av kjøretøy og utstyr

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen.

Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Programfagene tar utgangspunkt i kompetansemålene fra læreplanen AMB2-02.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker.Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

 

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.