For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Yrkesliv i ambulansefag Vg2 (AMB2007)

Pasient og ambulansearbeider inne i ambulanse
Utdanningsnivå:
Enkeltfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 7 500,-
Utdanningsnivå:
Enkeltfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 7 500,-

Yrkesliv i ambulansefag er et av de tre programfagene på Vg2 ambulansearbeider. Du kan ta faget som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg2 ambulansearbeider - pakken.

Nettkurs i yrkesliv i ambulansefag AMB2007

Kurset er helt nytt og dekker teorien i læreplanen etter fagfornyelsen. Sammen med kommunikasjon og samhandling og ambulansemedisin vil yrkesliv i ambulansefag gjøre deg klar til den 2-årige læretiden i ambulansetjenesten. 

Du får: 

  • Opplæringsvideoer til alle kompetansemålene i faget 
  • Test deg selv-oppgaver 
  • Innsendingsoppgaver med tilbakemelding fra lærer 
  • Refleksjon- og diskusjonsoppgaver med andre studenter 
  • Anbefalte og kvalitetsikrede eksterne ressurser for dybdekunnskap 
  • Eksamen-webinar 
  • Kontakt med lærer på chat 
  • Studieveiledning 

Når du starter som student hos oss i NKI, blir du invitert til et introduksjonswebinar. I dette webinaret får du informasjon om hvordan du blant annet melder deg opp til eksamen – og hvordan du logger deg inn i studieplattformen, sender inn oppgaver, etc. Webinaret foregår live, så her er det mulig å stille spørsmål. 

Yrkesliv i ambulansefag omhandler følgende temaer: 

  • Anatomi og fysiologi 
  • Vurdering og overvåking 
  • Legemidler 
  • Fødsler 
  • Hygiene og smittevern 

Eksamen og praksis i yrkesliv i ambulansefag

Når du studerer fag innenfor videregående opplæring hos NKI, må du ta eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp til eksamen, men du vil få hjelp og veiledning hos oss. Hvis du ikke har fullført og bestått noen av ambulansefagene fra før, må du melde deg opp til fire eksamener. Det er en skriftlig eksamen for hvert programfag, i tillegg til en tverrfaglig praktisk muntlig eksamen. På den sistnevnte eksamenen må du vise at du evner å se alle programfagene i sammenheng, i tillegg til å vise at du kan bruke teorien du har lært i praksis. 

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

På NKIs videregående studier tar du eksamen som privatist. Du må selv sørge for å melde deg opp, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Mer at yrkesfagstudenter må også melde seg opp til tverrfaglig praktisk eksamen for å fullføre utdanningen. 

Praksis er avgjørende for å fullføre Vg2 yrkesfag, både for å gjennomføre tverrfaglig praktisk eksamen og for å fullføre yrkesfaglig fordypning (YFF). Praksis må studenten sørge for selv. I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen. 

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.