For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Elektro og datateknologi Vg1, programfag og fellesfag

Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
757
Innsendinger:
27 stk
Pris:
kr 38 500,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
27 stk
Studietilgang:
18 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 38 500,-

Dette er studiet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen elektrofag. Pakken inneholder både programfagene og fellesfagene på Vg1. Utdanning innen elektro og datateknologi åpner mulighetene for en rekke yrker innen installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer; som elenergi, data og elektronikk, automatisering, fly-tekniske fag, kulde- og varmepumpeteknikk.

Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon i yrker innen elektro og datateknologi. Elektroutdanning gir deg muligheten til å velge mellom et mangfold av yrker. Hos oss kan du bygge på med Vg2 på veien til fagbrev.

Elektro og datateknologi Vg1 er delt i programfag og fellesfag. Har du ikke fellesfagene fra før, velger du dette studiet. Dersom du allerede har fellesfagene, velger du Elektro og datateknologi Vg1, programfag. Elektro og datateknologi Vg1 er oppdatert og utviklet etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Husk at du må sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning (YFF). I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen.

Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole, våre rådgivere hjelper deg også gjerne. 

Kurset i Energi- og styresystemer dekker teorien til ett av de to programfagene for elektro og datateknologi Vg1. Det er utviklet etter Fagfornyelsen og ny læreplan (LK20).

 

I kurset lærer du å planlegge og programmere styresystemer, og hvordan du dokumenterer arbeidet med disse systemene. Du får innsikt i blant annet i måleteknikk og likespenning og vekselsspenning. Kurset gir også grunnleggende sikkerhetsopplæring. 

Kurset forbereder til en teoretisk privatisteksamen, men faget energi- og styresystemer krever praktisk egeninnsats for at du skal få fullt utbytte. Det passer spesielt godt for deg som er i praksis eller søker praksisplass.
 

Pris: eksl. bøker
kr 8 500,-
Studietimer:
280

Kurset i elektroniske kretser og nettverk omfatter enkle systemer for elektroniske kretser og nettverk og inngår som ett av to programfag for elektro og datateknologi Vg1.

Du lærer å anvende mikrokontroller med analoge kretser, relevante sensorer og aktuatorer. Kurset omfatter også det å konfigurere datateknologiske enheter. Faget ser også på de viktigste sensorene i elektroniske kretser, for eksempel i smarthus. Integrert i programfaget er kommunikasjon, helse, miljø og sikkerhet, bruk av egnede instrumenter og programvare, entreprenørskap og bruk av standarder. 

Elektroniske kretser og nettverk er oppdatert og utviklet etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
197

Engelsk for yrkesfag (ENG1009/1010) passer for deg som tar yrkesfaglig utdanningsprogram. Du kan ta kurset hjemmefra og studere i eget tempo. Nettkurset er eksamensrettet slik at du stiller godt forberedt til privatisteksamen. 

Engelsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon, danning og identitetsutvikling. Kurset forbereder deg på et samfunns- og arbeidsliv som stiller krav om engelskspråklig kompetanse i lesing, skriving og muntlig kommunikasjon. 

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
140

Dette kurset passer for deg som vil skaffe deg kunnskaper i matematikk som svarer til det yrkesfaglige utdanningsprogrammet, Elektro og datateknologi. Emnet følger ny læreplan etter fagfornyelsen, og er den mest praktisk orienterte varianten av matematikk.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
84

Naturfag for elektro og datateknologi, er beregnet på studenter som ønsker å fullføre elektro og datateknologi Vg1 i den videregående skolen. Kurset er utviklet og oppdatert etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
56

Du kan starte på kurset når det passer deg, hver dag, hele året. 

Du studerer i ditt eget tempo, når og hvor du vil. Du strukturerer studiene dine slik det passer din hverdag best, leverer så mange innsendingsoppgaver du ønsker og melder deg opp til privatisteksamen når du er klar for det. 

  • Studieveileder som er tilgjengelig gjennom hele studietiden 
  • Faglærer som du kan kontakte i nettskolen 
  • I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner 
  • Digitalt klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme 

Les mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI Nettstudier.

På våre kurs innen videregående opplæring tar du eksamen som privatist.  

Du må selv sørge for å melde deg opp til privatisteksamen, men vil få hjelp og veiledning hos oss. Kurset forbereder deg til fagets aktuelle eksamensformer.

Les mer om privatisteksamen

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet eller at en annen privatperson/bedrift står for betalingen. Dette velger du i bestillingen. 

  • Utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen 
  • Du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker 
  • Du bør sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker 

Les mer om hvordan du søker lån og stipend hos Lånekassen

 

Etter gjennomført Elektro og datateknologi Vg1 kan du velge Elenergi Vg2 hos oss.

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retning.

Bokliste og informasjon om annet pensum finner du i nettskolen. 

Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset.