For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Elektro og datateknologi Vg1, programfag

Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
12 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Yrkesfag
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
12 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Dette er en kurspakke for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning og fagbrev innen elektrofag, og som har fellesfagene fra før. Elektro og datateknologi åpner mulighetene for en rekke yrker innen installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer; som for eksempel elenergi, data og elektronikk, automatisering, fly-tekniske fag, kulde- og varmepumpeteknikk.

Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon i yrker innen elektro og datateknologi. Denne utdanningsretningen gir deg muligheten til å velge mellom et mangfold av yrker. Hos oss kan du bygge på med Vg2 på veien til fagbrev.

Elektro utdanningen er delt i programfag og fellesfag. Har du fellesfagene fra før, velger du dette studiet med kun programfagene. Trenger du også fellesfagene, velger du Elektro og datateknologi Vg1. Du må i tillegg få godkjent yrkesfaglig fordypning (YFF).

Husk at du må sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning (YFF). I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamenen.

Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole.

Kurset i elektroniske kretser og nettverk omfatter enkle systemer for elektroniske kretser og nettverk og inngår som ett av to programfag for elektro og datateknologi Vg1.

Du lærer å anvende mikrokontroller med analoge kretser, relevante sensorer og aktuatorer. Kurset omfatter også det å konfigurere datateknologiske enheter. Faget ser også på de viktigste sensorene i elektroniske kretser, for eksempel i smarthus. Integrert i programfaget er kommunikasjon, helse, miljø og sikkerhet, bruk av egnede instrumenter og programvare, entreprenørskap og bruk av standarder. 

Elektroniske kretser og nettverk er oppdatert og utviklet etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Pris: eksl. bøker
kr 7 500,-
Studietimer:
197

Kurset i Energi- og styresystemer dekker teorien til ett av de to programfagene for elektro og datateknologi Vg1. Det er utviklet etter Fagfornyelsen og ny læreplan (LK20).

 

I kurset lærer du å planlegge og programmere styresystemer, og hvordan du dokumenterer arbeidet med disse systemene. Du får innsikt i blant annet i måleteknikk og likespenning og vekselsspenning. Kurset gir også grunnleggende sikkerhetsopplæring. 

Kurset forbereder til en teoretisk privatisteksamen, men faget energi- og styresystemer krever praktisk egeninnsats for at du skal få fullt utbytte. Det passer spesielt godt for deg som er i praksis eller søker praksisplass.
 

Pris: eksl. bøker
kr 8 500,-
Studietimer:
280

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske privatisteksamenene i videregående skole (vgs).  For å fullføre løpet må du også bestå tverrfaglig praktisk eksamen.

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Privatistkontoret i fylket ditt.

Fristen for påmelding er vanligvis: 

  • våreksamen er 1. februar
  • høsteksamen er 15. september

Du må selv melde deg opp i til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre i. Fylkene har både forskjellige datoer for når de åpner for påmelding og forskjellige systemløsninger for påmelding.

Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte fylkeskommunen.

All informasjon om eksamen.

Etter gjennomført Elektro og datateknologi Vg1, kan du ta Elenergi og ekom Vg2 hos oss.

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retning.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.