Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Vår historie

NKI ble opprinnelig etablert i Sverige i 1910 av Hilmar Norén, og fikk derav navnet Noréns korrespondanse institutt (NKI).

I 1959 ble NKI-Skolen etablert i Norge som brevskole med nærmere 250 kurs. I løpet av 80- tallet dreide studiene seg fra en hovedtyngde på tekniske ingeniørfag over til nye studier og kurs innenfor økonomi, regnskap, teknologi, ledelse og organisasjon.

NKI var i 1987 først i Europa med å tilby elektronisk fjernundervisning. Den økende bruken av Internett førte til utviklingen av flere nettstudier. I 1991 endret navnet til NKI Fjernundervisning. Utviklingen av et bredt studietilbud på videregående skole nivå mot slutten av 90-tallet bidro sterkt til denne veksten.

I 2007 ble NKI en del av utdanningskonsernet Anthon B Nilsen Utdanning AS, som er blant Skandinavias største private leverandører av utdanning og kursvirksomhet. Samme år kunne NKI feire 20-års jubileum for sin satsning på nettbasert utdanning. I 2009 endret skolen navn til NKI Nettstudier, og vi feiret vårt 50 års-jubileum.

01.01.20 ble tidligere Treider, en del av NKI. Gjennom denne sammenslåingen kan vi nå tilby et bredere studietilbud - med fokus på læring gjennom hele livet.
I tillegg til å kunne studere på nett, vil du nå kunne ta stedbaserte studier og nettstudier med fysiske samlinger.

Vår visjon er at alle studenter skal nå sine mål. For å få til dette, benytter vi oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring av våre produkter og tjenester. Gjennom våre redaktører, produktansvarlige og pedagoger holder vi oss oppdaterte gjennom internasjonale kunnskapsfora. NKI er godkjent av Kunnskapsdepartementet etter Lov om voksenopplæring. 

NKI eies av Intendia Group, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. Konsernet består av 9 sterke og uavhengige merkevarer, og hvert år utdanner og utvikler vi over 40 000 studenter og deltakere. Gjennom et økende antall internasjonale samarbeid og partnerskap er virksomheten også representert mange ulike steder rundt om i verden, f.eks. i USA, Australia, Tanzania og Etiopia, i tillegg til en rekke europeiske land.

Les mer om Intendia Group

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk