For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Fysikk (forkurs ingeniør)

Utdanningsnivå:
Forkurs
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
360
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 9 000,-
Utdanningsnivå:
Forkurs
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
18 måneder
Studietimer:
360
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 9 000,-

Dette forkurset sikrer at du får grunnleggende kunnskaper i fysikk slik at du er i stand til å følge undervisningen i ingeniørutdanningen.

Kurset skal gi en innføring i grunnleggende kunnskaper, gi trening i å behandle fysiske størrelser, tolke, vurdere og løse fysiske problemstillinger og vise fysikkens betydning for samfunnsmessige og tekniske problemstillinger.

Forkurset er i henhold til kravene i Nasjonal plan for ettårig forkurs for 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag og tilhørende halvårlig realfagskurs.

 

Kurset tar for seg følgende emner:

Bevegelse 1, kraft og bevegelse 1, arbeidsmetoder i fysikk, målinger, eksperimenter og usikkerhet, energi og bevegelsesmengde, væsker og gasser, termofysikk, lys og bølger, atomfysikk og kjernefysikk, elektrisitet og kjemiske stoffer og reaksjoner, kraft, bevegelse 11 og statikk.

Opptaksgruppe IV til forkurs og/eller realfagskurs:
Generell studiekompetanse

Dette studiet tilbys som nettstudium med fleksibel oppstart. Studietiden er beregnet som deltid. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Ergo Fysikk Forkurs - 9788203411991