For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Videregående skole - det er aldri for sent å fullføre!

Fullført videregående skole, er en døråpner til både utdanning og i arbeidslivet - enten du velger generell studiekompetanse eller yrkesfag.

Mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Vi tilbyr generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse, fordypning i realfag og flere yrkesfaglige utdanningsprogram. Om du har tilstrekkelig og relevant praksis, og kvalifiserer til praksiskandidatordningen, kan vi tilby teorifagene før du avlegger fagprøven.

Velg riktig utdanning

Utdanning på videregående skole gir mange valgmuligheter. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig retning og relevante fag.

Vårt studietilbud omfatter:

Ta opp fag som privatist - mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Hos oss kan du ta opp fag som privatist.

Generell studiekompetanse etter 23/5-regelen - vi tilbyr fag som sikrer deg generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. For å søke med 23/5-regelen, må du fylle 23 år det året du søker til høyere utdanning, og du må kunne vise til 5 år med praksis/utdanning etter grunnskolen.

Påbygging til generell studiekompetanse - om du har yrkesfaglig utdanning og ønsker generell studiekompetanse for å kunne søke opptak til høyere utdanning.

Yrkesfag på videregående skole- vi tilbyr flere ulike yrkesfag - som gir deg fagkompetanse til å søke lærlingplass. Yrkesfag består av en teoretisk og en praktisk del. Vi tilbyr kurs som forbereder til privatisteksamen i den teoretiske delen av løpet. For å gå opp til fagprøven må du også ha fullført praksis og læretid

Praksiskandidat - har du lang arbeidserfaring, kan du gå opp til fagprøven som praksiskandidat, uten å følge det ordinære utdanningsløpet.

Forkurs– ønsker du å begynne på ingeniørstudier, men mangler fag fra videregående? Da kan forkurset vårt hjelpe deg med å få de riktige kvalifikasjonene.

Oppfølging underveis

Som student hos oss, får du personlig oppfølging og hjelp – når du trenger det. Du får en lærer som følger deg gjennom hele studietiden, og en studieveileder som er behjelpelig med praktiske spørsmål, og som gir deg veiledning ved behov

Eksamen

Eksamen i fag fra videregående skole arrangeres av fylkeskommunene, ikke av NKI. Når du tar fag på videregående skole-nivå hos oss, er du å regne som privatist. For mer informasjon om eksamen, se her.
Du må selv melde deg opp til privatisteksamen (www.privatistweb.no).