For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


90 prosent av studentene på regnskapskonsulent fikk jobb før de var ferdige

90 prosent av studentene på regnskapskonsulent fikk jobb før de var ferdige

Arissara var skolelei og hadde lite lyst på en lengre utdanning. Derfor passet fagskolen regnskapskonsulent perfekt.

– Jeg var ganske skolelei, og det fristet ikke noe særlig å starte på en treårig bachelorgrad i økonomi. Da var et årsstudium perfekt for meg, forteller 22 år gamle Arissara Charoensuk fra Rissa utenfor Trondheim.

Hun var ferdig utdannet regnskapskonsulent ved skolen vår i Trondheim, i juni. Arissara tenkte først å ta fagretningen advokatsekretær, men endret planene da hun så at vi har fag innen regnskap.

– Jeg har alltid syntes det har vært gøy med tall, ha oversikt over økonomi og drive med budsjettering. I tillegg har jeg fagbrev som kontormedarbeider, og ønsket å spesialisere meg mer innen det fagområdet, forklarer hun. – Jeg ønsket å få en mer helhetlig spesialisering innen regnskap og få mest mulig kunnskap om faget. Hun liker spesielt måten studiet og undervisningen er bygget opp på. – Det har vært helt fantastisk. Vi startet rett på, fra dag én. Første uka var det grunnleggende kunnskap om regnskap. Etter det, ble det bygget stein på stein, men i studentenes tempo. I tillegg er lærerne veldig flinke til å tilrettelegge for studenter som kanskje ikke har så mye erfaring i emnet. Det var veldig bra, skryter hun. – Dessuten er det veldig praktisk lagt opp, noe som gjør at du lærer ting raskt.

Hos oss er praksis viktig

Fagansvarlig for Regnskapskonsulent-utdanningen, Jørand Nilstad, var en av Arissaras lærere ved studiet. Han har arbeidet som lærer hos oss siden 2010, og forteller at hele tankegangen er å gi studentene kunnskap de vil få bruk for i arbeidslivet.

– Fagskole er veldig praktisk rettet sammenlignet med mange høyskoler som har fokus på mer teori. Studentene skal lære å føre regnskap i regnskapssystem og lønn i lønnssystem hos oss slik at de kan utføre oppgaver godt i en jobb fra dag én. Systemene studentene lærers opp i, er systemer bedrifter og regnskapsførere bruker. På denne måten er studentene klare når de kommer ut i arbeidslivet. Jørand forteller at han har merket en stor endring i folks oppfatning av kortere utdanningsløp, og mener det for mange kan være et langt bedre alternativ.

– Fordommer har i aller høyeste grad vært til stede når det kommer til kortere utdanninger. Heldigvis har vi merket en kraftig endring på det de siste årene. Vi har tett kontakt med bedrifter, og de ser jo hvordan studentene jobber og løser arbeidsoppgaver når de er ute i praksis. Det har betydd mye for oppfatningen til mange, tror jeg. Vi har også et tett samarbeid med bemanningsbyråer, og de kjenner til kvaliteten på studentene våre, sier Jørand.

90 prosent har allerede fått jobb

I Arissaras kull, fikk 90 prosent av studentene jobb før de hadde fullført utdanningen. Selv har hun fått jobb i HR- og lønnsseksjon i Forsvarets personell- og vernepliktssenter og lønnsavdeling. – Det er veldig gøy. Jeg har lært mye om lønn – et område jeg kanskje i fremtiden vil spesialisere meg enda mer på. 22-åringen sier hun er overbevist om at den praktiske tilnærmingen i utdanningen har hjulpet henne med å forberede seg på hva som venter henne i arbeidslivet. – Det gikk raskt fra jeg var ferdig å studere til jeg startet i jobb. Det viser at fagskoleutdanning ikke er noe dårligere enn en bachelorgrad. For mange som har tatt bachelorgrad, er det kanskje en brå overgang fra studielivet med mye teori, til den praktiske biten i en faktisk jobbhverdag. Akkurat den overgangen føler jeg vi ble godt forberedt på, sier hun.

Godt miljø i klassen

Arissara er ikke bare fornøyd med skoletimene, men trekker fram det sosiale og samholdet i klassen, når vi spør om hva som har vært det beste med å studere hos oss. –  Det er små klasser og miljøet er utrolig bra. Lærerne er også kjempeflinke. De når frem til alle studentene – uten at det blir for mye eller for lite. Det synes jeg er veldig fint. Her bryr lærerne seg veldig om studentene, noe som smitter positivt over på læringsmiljøet.

– Det var et stort alderssprik i klassen. Som 22-åring var jeg yngst, mens den nest yngste var vel 26 år. Alle de andre var over 30 år, den eldste over 50. Men det gjør ingenting. Dette er en skole for alle, mener 22-åringen.

Vi ønsker Arissara masse lykke til i ny jobb!