For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Hva gjør en regnskapsfører?

Lurer du på hva en regnskapsfører egentlig gjør? Her forteller vi hva en regnskapsfører jobber med, og hvilke egenskaper du bør ha for å bli en god regnskapsfører.

Regnskap er både et fagområde, et produkt og et styringsverktøy, men også en karrierevei som omfatter mange ulike arbeidsoppgaver og fordypningsmuligheter. Kort fortalt, jobber regnskapsføreren med å føre regnskap i en bedrift, eller jobber i en regnskapsbedrift som fører regnskap for andre bedrifter. Det er regnskapsføreren sitt ansvar å sørge for at alle relevante opplysninger tas inn i regnskapet, slik at det blir både riktig og fullstendig. Det å føre regnskap, inkluderer analyse, rapportering, teknologi, automatisering, organisering og mye mer.

Hvem kan jobbe som regnskapsfører?

Det kan være vanskelig å vite om dette er en jobb som passer for nettopp deg. For å se om dette er en yrkesvei som kan passe for deg, er det lurt å sjekke av følgende punkter:

  • Du er analytisk, nøyaktig og interessert i tall
  • Du har evnen til å sette deg inn i lover og regler
  • Du liker å bruke ulike IT-systemer
  • Du har interesse for hvordan teknologi kan gjøre regnskapsproduksjonen mer effektiv

Et fagområde i stadig endring

Regnskap er et fagområde der det stadig skjer endringer, og det er svært viktig å holde seg faglig oppdatert. Om du har vært i jobb noen år, har du kanskje behov for litt faglig påfyll? Vi tilbyr flere forskjellige fagskoleutdanninger innen regnskap. Dette er et godt valg for deg som ønsker å gå rett ut i en operativ stilling, fordi du får teoretisk og praktisk kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet.

 Sitter du med flere spørsmål angående det å studere regnskap?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre!