For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hva gjør en regnskapsfører?

Hva gjør en regnskapsfører?

Lurer du på hva en regnskapsfører egentlig gjør? Her forteller vi hva en regnskapsfører jobber med, og hvilke egenskaper du bør ha for å bli en god regnskapsfører.

Regnskap er både et fagområde, et produkt og et styringsverktøy, men også en karrierevei som omfatter mange ulike arbeidsoppgaver og fordypningsmuligheter. Kort fortalt, jobber regnskapsføreren med å føre regnskap i en bedrift, eller jobber i en regnskapsbedrift som fører regnskap for andre bedrifter. Det er regnskapsføreren sitt ansvar å sørge for at alle relevante opplysninger tas inn i regnskapet, slik at det blir både riktig og fullstendig. Det å føre regnskap, inkluderer analyse, rapportering, teknologi, automatisering, organisering og mye mer.

Hvem kan jobbe som regnskapsfører?

For å se om dette er en yrkesvei som kan passe for deg, er det lurt å sjekke av følgende punkter:

  • Du er analytisk, nøyaktig og interessert i tall
  • Du har evnen til å sette deg inn i lover og regler
  • Du liker å bruke ulike IT-systemer
  • Du har interesse for hvordan teknologi kan gjøre regnskapsproduksjonen mer effektiv

Et fagområde i stadig endring

Regnskap er et fagområde der det stadig skjer endringer, og det er svært viktig å holde seg faglig oppdatert. Om du har vært i jobb noen år, har du kanskje behov for litt faglig påfyll. Vi tilbyr flere forskjellige fagskoleutdanninger innen regnskap. Dette er et godt valg for deg som ønsker å gå rett ut i en operativ stilling, fordi du får teoretisk og praktisk kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet.

Sitter du med flere spørsmål angående det å studere regnskap?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre!