For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Barne- og ungdomsarbeiderfaget for praksiskandidater (BUA3103)

Utdanningsnivå:
Praksiskandidat
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Innsendinger:
5 stk
Pris:
kr 15 900,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Praksiskandidat
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
5 stk
Studietilgang:
12 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 15 900,-

Har du lang yrkespraksis innen barne- og ungdomsarbeiderfag og ønsker å ta fagbrev? Da passer dette kurset for deg. Kurset forbereder deg til teorieksamen som må være bestått før du kan ta fagprøven som praksiskandidat.

Barne- og ungdomsarbeider fagbrev som praksiskandidat

Har du lang yrkespraksis innen fagområdet, og ønsker å ta fagbrevet som praksiskandidat, kan du velge dette kurset. Har du lite eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien som privatist med Helse- og oppvekstfag Vg1 og Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2.

Som barne- og ungdomsarbeider, arbeider du med pedagogisk tilrettelegging av skole og fritid for barn og unge i alderen 0 - 18 år. I jobben kommer du i kontakt med ulike mennesketyper og livssituasjoner; derfor er utfordringene mange og varierte. Kurset forbereder praksiskandidater til skriftlig eksamen og inneholder derfor både teoristoff og skriveveiledning. Det arrangeres frivillige webinarer for studentene i kurset. 

Veien til fagbrev som barne- og ungdomsarbeider

For å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider må følgende løp gjennomføres: 

Teorieksamen + praksistid + fagprøve = fagbrev

For å kunne ta fagprøven som praksiskandidat, må du i tillegg kunne dokumentere til sammen fem års relevant arbeidserfaring. Det er fylkesadministrasjonen i ditt hjemfylke som vurderer yrkespraksisen din, og kan godkjenne deg som praksiskandidat. Tidligere relevant skolegang kan evt. inngå som en del av de 5 årene med praksis. Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.

I kurset møter du eksamensliknende oppgaver og får veiledning og trening i å løse disse oppgavene. Kurset gir deg verktøy du kan ta med til eksamen. Du får veiledning og tilbakemelding fra læreren din.

Studietimer:
477

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kurset inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Programfagene tar utgangspunkt i kompetansemålene fra læreplanen BUA02-03.

For Barne- og ungdomsarbeiderfaget kreves en særskilt teoretisk fordypning i henhold til læreplanen for Vg3 Opplæring i bedrift – Barne- og ungdomsarbeiderfaget BUA03-02.

Som barne- og ungdomsarbeider kan du arbeide i

  • barnehage
  • barnepark
  • skolen
  • skolefritidsordning (SFO)/aktivitetsskolen (AKS)
  • fritidsklubber for barn og ungdom
  • andre stillinger som har med barne- og ungdomsarbeid å gjøre

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

    For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

    Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven. 

    Relaterte studier