For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hvordan fungerer nettstudier?

Hvordan fungerer nettstudier?

Lurer du på hvordan nettstudier hos oss fungerer? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene.

Hvordan fungerer egentlig nettstudier hos NKI?

Alle studentene våre får tilgang til nettskolen. Der finner du en komplett oversikt over studiene dine - med studieveiledning for hvert enkelt emne. Studieveiledningen forteller deg hva du bør fokusere på innenfor de ulike emnene, og hva som er viktig for deg å lese før neste innsendingsoppgave. Den er ment å erstatte det en lærer ville sagt i klasserommet, og fungerer som et utfyllende tillegg til eventuelle lærebøker. Enkelte utdanninger har også nettundervisning ca. en gang i uken, dette er spesifisert på de aktuelle utdanningene. 

Hvordan følges jeg opp?

Hos oss får du personlig oppfølging og hjelp – når du trenger det. Læreren følger deg gjennom hele studietiden ved å gi deg tilbakemelding på innsendingsoppgaver. Studieveilederen din hjelper deg med praktiske spørsmål rundt studiet og gir deg veiledning når du har behov for det.

Hva med det sosiale studiemiljøet?

Mange tror at livet som nettstudent er en ensom tilværelse. Det trenger det ikke å være! Du har mange muligheter for å samarbeide med andre og danne deg et faglig og sosialt nettverk i nettskolen. Du finner andre studenter som er pålogget samtidig som deg, som ofte kan være til stor hjelp dersom du står fast.  

Hvor finner jeg oversikt over studiet og oppgavene mine?

I nettskolen, finner du en komplett oversikt over studiene dine, og en studieveiledning. På din personlige side får du oppdatert informasjon om aktivitetene som er registrert på deg. Det kan være innsendinger, kommentarer fra lærer, karakterer, eksamensoppmelding og karakter på eksamen.

Hvordan kan jeg diskutere med medstudentene mine?

Alle studiene er knyttet til et "klasserom" - en møteplass der du kan stille spørsmål, gi svar og diskutere med andre studenter. Her kan du diskutere spesifikke tema med andre som tar samme utdanning.

Har du spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på mail, telefon eller chat. Våre dyktige studierådgivere står klare til å hjelpe!