For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Monica (41) landet drømmejobben før hun ble ferdig med studiene

Monica (41) smiler til kamera fra sin egen kontorpult

Monica (41) har 6 måneder igjen av nettstudiet Regnskapskonsulent og har nettopp fått drømmejobben – før hun er ferdig.

Studerte hos NKI Nettstudier tidligere

Helt siden 2007, da Monica tok utdanning som Kontormedarbeider hos NKI Nettstudier, hadde hun tenkt på å ta videreutdanning. Det tok mange år, men høsten 2020 bestemte hun seg. Etter diskusjon med svigerbroren som driver med regnskap, endte hun opp med å starte på nettstudiet Regnskapskonsulent

"Det som fikk meg til å velge Regnskapskonsulent fremfor Regnskapsmedarbeider var at jeg ville ha mer tyngde. Jeg ville være mer sikker innenfor regnskapsfaget og ha flere jobbmuligheter etter studiet", sier Monica.

Videre forteller Monica at siden hun har studert hos NKI Nettstudier tidligere, var hun komfortabel med måten studiene legges opp på. Det var aldri et spørsmål om å studere et annet sted. 

"Nettstudiene har god struktur som gjør det enkelt å følge. Jeg har også positiv erfaring med bruk av diskusjonsforumene og det er veldig god oppfølging fra lærerne", sier hun.

Fikk drømmejobben før hun var ferdig å studere

Tidligere i år begynte Monica med emnet Årsregnskap og økonomistyring. Læreren i faget bekreftet det hun hadde tenkt på en stund – fordelen med å jobbe med regnskap ved siden av studiet. Det kan hjelpe med å forstå konseptene bedre og få testet ut teoriene i praksis. "Når læreren sa det, så tok jeg det som et tegn. Da var det bare å begynne og søke jobber", forteller Monica. 

Hun ble tipset av kjæresten om en relevant jobb som regnskapskonsulent hos selskapet LNS (Leonard Nilsen og sønner). Hun søkte på jobben og ble kalt inn på intervju. Det var totalt 11 søkere – og Monica endte med å få jobben. 

Det siste året på nettstudiet Regnskapskonsulent handler om å komme tettere på regnskapsbransjen i emnet Bransjekunnskap. Her skal studenter jobbe i en bedrift og skrive oppgave basert på det. Nå som Monica jobber som regnskapskonsulent vil hun kunne bruke jobben sin til å skrive den avsluttende oppgaven, og få enda bedre utbytte av de siste 6 månedene av studiet. 

Fleksibilitet gjør hverdagen lettere

Monica er 41 år og bor i Vesterålen. Hun er firebarnsmor med to små barn under 3 år og to tenåringer som bor hos far i Trondheim. Å studere ved siden av full jobb, familie og småbarnsliv kan gjøre hverdagen hektisk, men Monica tar utfordringen på strak arm. 

"Noen ganger må man bare hoppe i det. Vi bekymrer oss for mye syns jeg, og det kan sette begrensninger for hva du velger å gjøre i livet. Familieliv, jobb og studie er ikke alltid lett å kombinere, men det er en spennende utfordring - også driver jeg jo med påbygging av hus da", ler hun.

Monica liker å jobbe intenst og målrettet. Det passer godt når hun studerer på nett og ikke alltid kan følge forelesning direkte. Videre legger hun til at det så klart krever planlegging for å få hverdagen til å gå opp. "Fleksibiliteten er fantastisk. Jeg kan se forelesninger når det passer meg, og med full jobb og småbarn blir det ofte på kvelden etter at barna har lagt seg", sier Monica.

Anbefaler alle å ta sjansen

"Bare gjør det! Det er mitt råd til alle som har lyst å videreutdanne seg. Du vil ikke angre, det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde det tidligere", sier Monica entusiastisk. 

Ønsker du en praktisk rettet utdannelse innen regnskap og økonomi som gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet? Sjekk ut nettstudiet Regnskapskonsulent.