For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


På tide å tenke nytt?

På tide å tenke nytt?

Vi står akkurat nå midt oppe i en situasjon vi aldri hadde sett for oss. Viruspandemien medfører store samfunnsendringer, og mange står uten jobb, eller har blitt permitterte. Vi er mye mer hjemme enn vanlig, og mange begynner å bli rastløse etter et år med unntakstilstand.

Vi i Norge er heldigere enn i mange andre land, men denne krisen har gått hardt ut over næringslivet. Nå er det viktig at vi planlegger og forbereder oss på å bygge opp norsk næringsliv igjen. Ut av alle kriser kommer det noe godt- og det skal vi få til denne gangen også.

Har du tenkt på at dette kan være det riktige tidspunktet for kompetanseheving eller videreutdanning? Eller kanskje du har lyst til å gjøre noe helt annet enn det du har gjort tidligere?

Videreutdanning
I de fleste bransjer er det viktig å holde seg faglig oppdatert innen sitt område. Da kan faglig påfyll og videreutdanning via nettstudier være en god løsning. Kanskje er det kun ett eller to kurs du trenger for å heve kompetansen? Trenger du mer faglig tyngde, eller å formalisere kompetansen din? Da kan en fagskoleutdanning være et godt alternativ.

Hos oss, kan du ta videre- og etterutdanning innen en rekke fagområder. Du kan ta enkle kurs, lengre studier, eller komplette utdanningsløp – alt via nettstudier.

Omskolering
Har du en drøm du aldri har fått realisert? Eller har du funnet ut at yrkesretningen du valgte som ung, ikke lenger passer for deg? Kanskje har forutsetningene endret seg, slik at du ikke kan fortsette i den jobben du hadde? Dette kan være et godt tidspunkt for å vurdere om du skal gå i en helt annen retning.

Da Monica (35) skadet skulderen, kunne hun ikke lenger jobbe som kokk. Da ble den korte, yrkesrettede utdanningen, Medisinsk Sekretær, løsningen

Når er man for gammel til å studere?
Er du 30-40-50, eller kanskje 60 år, og lurer på om du skal studere? Er det noen hensikt å studere når man er blitt godt voksen? Finnes det en aldersgrense? Selvfølgelig ikke! Du blir selvsagt aldri for gammel til å studere. Det er nesten slik at jo eldre man blir, jo mer spennende blir det – og jo mer motivert blir man.

Hva er nettstudier?
Nettstudier er studier på nett, uten fast oppmøte til fysiske forelesninger. Fordelen med nettstudier, er at du har frihet til å studere når du vil – hvor du vil. Underveis i studiene, følges du opp av faglærer og en studieleder. Her kan du lese mer om hvordan nettstudier fungerer.

Masse lykke til!