For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Stor interesse for nettstudier

Anja og Ida Margrete er strålende fornøyde med å studere på nett

Aldri før har nettstudier vært like populært som det er nå. Den digitale utviklingen, kombinert med den verdenssituasjonen vi er inne i, har gjort at interessen for nettstudier virkelig har skutt fart det siste året.

hege rektor.jpg
Rektor, Hege Ulveland

– Vi har sett en økende interesse for nettstudier i mange år, men den har virkelig skutt fart under korona-krisen, sier rektor, Hege Ulveland. - Litt over 80 prosent av studentene våre, studerer nå på nett. Det er den høyeste andelen nettstudenter vi har hatt noen gang.

Mer fleksibilitet
Stadig flere ønsker fleksible studier der de kan studere hjemmefra, og da er nettstudier en god løsning. Hos oss, kan du ta både fagskole, yrkesrettet utdanning, kurs og videregående fag på nett.

Fagskoleutdanninger passer godt som nettstudier, fordi dette er korte, fleksible utdanninger som er praktiske og direkte jobbkvalifiserende. Dersom du skal omskolere deg, kan du gjøre dette på ganske kort tid, og du tilegner deg kunnskap som du kan praktisere med én gang du kommer ut i jobb.

Økning blant kortere kurs
Om du skulle være i en situasjon der du kun trenger litt faglig påfyll, og ikke en full omskolering, kan du ta et kortere kurs eller et fagskoleemne. Da får du raskt det faglige påfyllet du trenger, og du trenger ikke å ta pause fra jobb.

Nysatsinger
Vi har lagt merke til en økt interesse for satsingen på det grønne skiftet, og hvordan man må tenke på bærekraft i framtiden. Derfor har vi utviklet en ny fagskoleutdanning innen sirkulærøkonomi og klimaregnskap. Dette er en dagsaktuell utdanning som hjelper bedrifter til å bli mer bærekraftige.

Praktisk ledelse
Et vanlig spørsmål innen ledelsesfaget, er om ledelsesferdigheter er medfødt- eller om de kan utvikles. – Vi mener at gode ledere utvikles over tid, gjennom solid utdanning og refleksjon. Mange bedrifter ønsker å rekruttere eksisterende ansatte inn i lederstillinger, fremfor å ansette noen utenfra. Gjennom å ta en videreutdanning innen ledelse, viser du initiativ, og stiller sterkere i en jobbsøkerprosess.

– Vi har sett en betydelig vekst innen ledelsesutdanningene våre. Dette er en naturlig utvikling når man tenker at man ønsker å endre litt kurs, eller styrke kompetansen sin. I kriser må man jo ta grep, sier Hege. – Gjennom fleksibel utdanning, og digitale og innovative læringsformer og metoder, gir vi kunnskap som gjør det mulig for alle å nå karrieremålene sine, fortsetter hun.

Fornøyde studenter
Anja Horsnes og Ida Margrete Schive er to studenter i forskjeller livssituasjoner, som har valgt nettstudier for å bygge videre på kompetansen sin.

Ida Margrete, tar påbygging til generell studiekompetanse mens hun er hjemme i permisjon med datteren sin.  – Fordelen med å ta utdanning på nett, er at jeg kan jobbe med oppgavene når som helst. Med en liten baby, går det ikke an å planlegge dagene til punkt og prikke, og da må jeg kunne studere når det passer meg. Det er et bra opplegg, med mange fine oppgaver og hjelpemidler, og alt er tilrettelagt til kompetansemålene og utdanningen. Jeg anbefaler dette på det sterkeste!

Anja jobber turnus som lærling på et lakseoppdrettsanlegg, og har nettopp tatt fagprøven. I tillegg til dette, tar hun fagskoleutdanningen, Praktisk ledelse, via nettstudier hos oss. – På grunn av turnusen jeg går, er det veldig greit å kunne studere når som helst. Det er ikke alltid jeg har ork, eller lyst, til å jobbe med oppgavene etter en lang dag. Da er det deilig å kunne studere når jeg har tid og overskudd. Nettstudier er en fin måte å studere på, om du lager deg noen rutiner. Det kan være lurt å sette opp en plan og frister om du har innsendinger. Det er også lurt å sette deg noen mål. Det gjør det mye enklere å fullføre studiet. I tillegg er det et digitalt klasserom der du kan ta kontakt med medstudenter, eller du kan opprette studentgrupper med de du deler fag med. Da kan dere snakke sammen og hjelpe hverandre! Nettstudier anbefales virkelig, og denne utdanningen gir meg mulighet til å søke på lederstillinger i fremtiden, forteller Anja.

Har du også lyst til å komme i gang med studiene? På de fleksible nettstudiene våre har vi studiestart hver dag, hele året. Det betyr at du kan komme i gang med studiene med én gang. På nettstudier med fast oppstart, har vi studiestart i januar/februar og august/september. Her finner du våre ledige studieplasser. Lykke til med studiene!