For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Anja tar fagskoleutdanningen, Praktisk ledelse, ved siden av jobb

Anja tar fagskoleutdanningen, Praktisk ledelse, ved siden av jobb

Praktisk ledelse, er en utdanning som gir et godt utgangspunkt for å jobbe som leder i fremtiden. Det er perfekt for Anja, som ønsker å bli driftsleder.

Anja jobber turnus som lærling på et lakseoppdrettsanlegg. I høst skal hun ta fagprøven, i tillegg til to eksamener. Turnusen er sju dager på- og sju dager av. Med 10 timers arbeidsdager, blir dagene lange, men hun får likevel litt lesetid på kveldene. Friukene gjør det enklere å få god tid til å sette seg inn i studiet.

Hvorfor valgte du utdanningen, Praktisk ledelse? 

- Jeg valgte Praktisk ledelse fordi jeg i fremtiden kan tenke meg en lederstilling innen det yrket jeg er lærling i.

Hva slags ledererfaring har du fra før?

- Ikke så mye akkurat, men jeg har vært elevrådsleder da jeg gikk på ungdomsskole og videregående. Jeg er veldig glad i ansvar, og det å kunne dele- og lære bort, og det å planlegge og lede. Jeg synes det å være leder, er en spennende og krevende jobb, som jeg kunne tenke meg å prøve.

Hva har vært det mest lærerike med utdanningen så langt?

- Faget, Relasjonsledelse, er veldig spennende og lærerikt. Her lærer vi hvordan du skal bli en god leder. Vi lærer å prøve å forstå det mellommenneskelige i ledelse, om hvorfor man ikke går inn i ledelse for å demonstrere makt og styrke, men for å påvirke likeverdige mennesker.

Hva vil du si til andre som vurderer denne utdanningen?

- Det er absolutt verdt det. Om du ønsker å bli leder en dag, eller ønsker å forstå relasjoner mellom leder og medarbeidere bedre, passer denne utdanningen for deg. I tillegg lærer du om ledelse, økonomi og markedsføring (LØM), og målrettet prosjektstyring som også er svært interessant og nyttig.

Hva er fordelene med å være nettstudent?

- Den største fordelen, er at jeg slipper å reise og at jeg kan studere i mitt eget tempo. Da kan jeg bruke den tiden jeg trenger. Dette gjør at det er enklere å jobbe ved siden av.

Har du noen råd til andre som vurderer en nettstudier?

- Det er en fin måte å studere på, om du lager deg noen rutiner. Det kan være lurt å sette opp en plan og frister om du har innsendinger. Det er også lurt å sette deg noen mål. Det gjør det mye enklere å fullføre studiet. I tillegg er det et klasserom der du kan ta kontakt med medstudenter, eller du kan opprette studentgrupper med de du deler fag med. Da kan dere snakke sammen og hjelpe hverandre! Nettstudier anbefales virkelig!

Vi ønsker Anja lykke til med fagprøven og eksamen!