For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Anita tok Regnskapsmedarbeider via nettstudier. Fikk A i alle fag

Anita tok Regnskapsmedarbeider via nettstudier. Fikk A i alle fag

Flere og flere ser nettstudier som en perfekt løsning i en hektisk hverdag. – I begynnelsen var det litt uvant å studere over nett. Da jeg lærte om ting, måtte jeg ofte tenke «er dette noe jeg leste i studieboken eller er det lærermaterialet på nettskolen?». Men etter hvert ble jeg vant til det, og da gikk det veldig fint, forteller Anita Skarpenes (45) fra Knarvik i Hordaland.

Hun er en av mange som har valgt å ta en fagskoleutdanning via nettstudier hos oss, og har nylig fullført utdanningen, Regnskapsmedarbeider.

– Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men jeg synes det gikk overraskende bra å studere på nett.

– Jeg så på et studieløp som gikk over en lengre tidsperiode, men måtte få avklart litt med tanke på jobb før jeg meldte meg på. Da det løste seg, var ikke studiet tilgjengelig lenger. Heldigvis så jeg at jeg også kunne ta utdanningen som nettstudier med fast progresjon. Dette ble en fin løsning for meg, sier Anita.

Nettstudent 

Anita fra Knarvik ville studere mer, og noe helt annet enn hva hun arbeider med i dag. Da passet nettstudier perfekt. På denne måten kunne hun kombinere jobb og studier på en uproblematisk måte.

Perfekt å kombinere med jobb

Anita tok fagskoleutdanningen via nettstudier over ett år. Hun forteller at det var helt perfekt å kombinere nettstudier med arbeid, men at når man studerer på nett, må man ha selvdisiplin nok til å sette seg ned med pensum og oppgaver. Selv løste hun det på en enkel måte.

– Jeg satte av spesifikke kvelder til å arbeide med nettstudiene. Det fungerte veldig greit for min del. Skal man ta fagskoleutdanning over nett, må man være forberedt på å prioritere og sette av tid. Men det er jo som alt annet her i livet, så det var ikke et problem, humrer den tidligere studenten.

At Anitas selvdisiplin har gitt gode resultater på vitnemålet, er det ingen tvil om. Knarvikingen fullførte nemlig med karakter A i samtlige fag.

– Nei, så det var jo bra kan du si, ler den tidligere studenten ydmykt.

Nettstudier passer for alle aldre, gjerne for de som er i arbeid, har barn eller andre ting som kanskje hindrer dem i å gå fulltid på skole. En annen stor fordel, er at hele verden er din studieplass – så lenge du har tilgang til internett og en datamaskin.

Mange av studentene våre, har et ønske om å finne arbeid i en ny bransje, noe som også er tilfelle for Anita. Etter mange år som frisør, hoppet hun over til industrien. I dag arbeider hun som produksjonsmedarbeider på Norwegian Weather Protection i Knarvik, men søker jobb som regnskapsmedarbeider med fagskoleutdanningen å vise til.

– Jeg ønsket å gjøre noe nytt igjen, og syntes regnskap så veldig spennende ut. Da var det bare å prøve da.

God oppfølging fra faglærere

Som nettstudent på studier med fast progresjon, får man en brukerprofil i nettskolen. Her ligger all informasjon du trenger om pensum som skal leses og oppgaver som må utføres. I tillegg får du personlig oppfølging gjennom nettmøter med faglærer hver 14. dag.

– Læreren følger utviklingen din, og gir deg frister for når ting skal være gjort. På denne måten lærer du i eget tempo, samtidig som du gjør fremgang. Etter hvert som du gjør deg ferdig med en oppgave, får du tilgang til nye i nettskolen, forklarer Anita.

På studieprofilen din ligger også tips og råd til hva du som student bør fokusere på til kommende innleveringer. På denne måten er du godt forberedt til neste «time» med faglærer.

Selv om du ikke hadde studiekamerater på den tradisjonelle måten, legger vi til rette for at nettstudenter kan diskutere og prate sammen på nett.

– Jeg synes oppfølgingen fra faglærer har vært bra. Når jeg har lurt på noe, har jeg som oftest rukket å finne svaret selv før privattimen, men så kan jeg dobbeltsjekke med læreren. I tillegg, er det masse informasjon i nettskolen. Det var også en Facebook-gruppe med andre nettstudenter, der man kan stille spørsmål til hverandre og dele informasjon.

45-åringen nøler ikke med å anbefale nettstudier til andre.

– Om man føler man er strukturert nok til å gjøre det selv, kan nettstudier passe perfekt for mange, avslutter hun.