For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Tina kombinerte studiet Advokatsekretær med småbarnsliv og eget firma

Tina kombinerte studiet Advokatsekretær med småbarnsliv og eget firma

Tina har tatt fagskoleutdanningen, Advokatsekretær. Vi har snakket med henne for å finne ut hvordan hun kombinerte studiene med det å være alenemor, og hva hun likte best med utdanningen.

Tina er alenemor til en gutt på 5 år, og en typisk dag for henne under studietiden startet med å levere sønnen i barnehagen. Når sønnen var levert, gikk hun på skolen. Etter skolen trente hun før det var på tide å hente sønnen. Ved siden av studiene startet hun et enkeltpersonforetak med eget klesmerke. Det jobber hun med etter at sønnen har lagt seg.

Hvorfor valgte du denne fagskoleutdanningen? 

- Jeg valgte å begynne på Advokatsekretær fordi det er en kort, men god utdanning der jeg kan søke på et bredt spekter av jobber innen kontor, administrasjon og jus etter fullført utdanning. Dessuten kan jeg kombinere studiet med det å være alenemor.  

Hvordan opplevde du undervisningen?

- Undervisningen er intensiv, og vi gikk igjennom mye per økt. Det krever at du må følge godt med, samt øve mye selv. Pensum er også ganske variert. Det jeg likte best i undervisningen, var fag der vi fikk jobbe selv med oppgaver - som i jus der vi laget juridiske utdrag og søkte opp artikler om ulike dommer osv. Det var også interessant at vi fikk besøk fra ulike advokatkontorer. Da presenterte de firmaet de jobber for, og hvordan deres arbeidsdag er.

Hvordan var miljøet i klassen?

- Vi var mange forskjellige mennesker i ulik livssituasjon, og i ulike aldre. Dette gjorde at vi hadde noen utfordringer i starten på grunn av misforståelser, men vi fikk et godt klassemiljø der alle respekterte hverandre og samarbeidet godt.

Du fikk prøve deg som advokatsekretær gjennom studiet. Hvordan var det å være utplassert på et advokatkontor?

-For meg var det veldig lærerikt og utfordrende, fordi jeg har kastet meg over arbeidsoppgaver jeg ikke hadde noen erfaring med tidligere. Det var utrolig givende, og det har gitt meg et godt bilde av hvordan arbeidsdagen til en advokatsekretær er.

På advokatkontoret begynner en typisk arbeidsdag med å sjekke mail, for å se om det er noen dokumenter som må lastes opp, skannes eller postlegges. Så er det å følge opp fakturering med klienter, bistå advokatene og advokatfullmektig med diverse arbeidsoppgaver, fylle ut skjema som stevning, anke, anketilsvar og forliksklage. Jeg har også ansvar for all posthåndtering, bank og mailkorrespondanse som sekretær.

Hva vil du si til andre som vurderer denne utdanningen?

Gjør deg opp noen tanker om hva du ønsker å drive med, og lag en god studierutine som passer deg og din hverdag. Dette gjør at du får mest utbytte av pensum. Studiet er intenst, men veldig nyttig, så det anbefales! 

Vi ønsker Tina masse lykke til videre!

Ta kontakt for gratis studierådgivning

Gratis studierådgivning