For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Den stedbaserte undervisningen måtte flytte over til nett

Den stedbaserte undervisningen måtte flytte over til nett

Maria jobber som lærer for fagskoleutdanningene, Advokatsekretær og Juridisk kontormedarbeider. Dette er utdanninger vi tilbyr både stedbasert og nettbasert. På grunn av situasjonen rundt koronaviruset, har vi måttet flytte alle stedbaserte studier, over til nett. Vi har snakket med Maria om hvordan hun synes dette fungerer.

Hvordan er det å ha flyttet fra stedbasert til nettbasert undervisning?

Ettersom jeg egentlig pendler, sparer jeg jo en del tid på å kunne gå rett fra (eller fortsatt i) pysjen, til PC-en og bøkene. Jeg er vant til å jobbe en del hjemmefra, så det fungerer fint. Men jeg savner å treffe kolleger og studentene mine i hverdagen.

Kan du fortelle litt om hvordan nettundervisningen fungerer?

Å presentere en forelesning via Zoom, istedenfor i klasserommet, var litt uvant. Jeg savner interaksjonen med studentene i klasserommet. Samtidig er det lettere å holde tråden i det faglige uten avbrytelser. Nå tar vi eventuelle spørsmål på slutten. Jeg tror det kommer til å fungere fint når vi alle blir vant til, og lærer oss, en ny måte å ha interaksjon på via Zoom.

Hva synes du fungerer bra?

Ettersom NKI allerede tilbyr mine emner både sted- og nettbasert, er ikke omstillingen så stor. Vi har gode og tilrettelagte tekniske løsninger. Dette gjør det lettere for meg og for klassen. Jeg tenker at det er fint for studentene at alle forelesninger nå blir tatt opp og lagt ut i nettskolen. Da er det lettere å høre på, eller repetere, en forelesning når de selv har tid.

Hva sier studentene?

Jeg har ikke mottatt noen konkret respons fra studenter ennå, men jeg synes de virker veldig tilpasningsdyktige, og prøver å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon. Det er klart det er utfordrende for dem å lese til eksamen, følge forelesninger hjemmefra og samtidig ha egne barn hjemme. Men en stor andel har deltatt på nettforelesning. De er positive og bruker anledningen til å stille spørsmål både til meg og medelever.

Har du noen råd å gi til studenter som nå plutselig får en ny hverdag som nettstudent?

Prøv å se fordelene med nettundervisning. Du sparer reisetid, logistikk og forelesningene blir lagt ut i opptak. Forsøk å sette deg godt inn i hvilke alternative måter du har for å holde kontakten- og holde deg oppdatert.

Ettersom som jeg selv er ganske ny i jobben som foreleser hos NKI, har jeg brukt anledningen til å bli enda bedre kjent med innhold og funksjoner i nettskolen. Jeg oppfordrer studentene til å gjøre det samme.

Det er veldig viktig å ta godt vare på seg selv og hverandre i denne vanskelige tiden. Ta én ting og én dag av gangen, og gjør noe koselig i lesepausene. Noe av det jeg saver mest med å møte klassen min, er at de har så god humor og får meg til å le masse i hverdagen. Jeg håper vi alle sammen, også nå, kan finne små ting i hverdagen å glede oss over og le av, selv om vi sitter hver for oss. Og kanskje kan vi få til mer humor over Zoom også etter hvert. Jeg tror for eksempel elevene lo, (jeg hadde mutet dem), litt da de hørte et brak i bakgrunnen av forelesningen fordi katten min veltet ett stativ over ende.

Vi er veldig takknemlige over at både studentene- og lærerne våre, er så tilpasningsdyktige, og at de gjør det beste ut av situasjonen. Ikke glem at selv om den fysiske skolen er stengt akkurat nå, er vi fortsatt tilgjengelige på telefon, mail, chat, i nettskolen og på messenger. Ikke nøl med å kontakte oss om du har noen spørsmål! Ta vare på hverandre, og masse lykke til med nettstudiene. 

Du kan lese mer om Advokatsekretær og Juridisk kontormedarbeider her.